На која религија припаѓате?

Од која религија сте ?

• Католичка

Гласови: 2 1.5%
  • Православна

Гласови: 94 71.8%
  • Муслиман

Гласови: 4 3.1%
  • Не верувам

Гласови: 25 19.1%
  • Друга религија/секта (ќе наведам во мислење)

Гласови: 6 4.6%

• Вкупно гласале
    131

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Православен Христијанин :)
Темплар
2007templar1--maxweb.jpg

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
православен
а темпларот е христов војник ;)
темпларите припаѓаат на католичката религија друже, тие се заштници на светиот грал.;)
(Патем во голема заблуда си, пишуваш парадоксални реченици и оксиморони како „христови војници“. Христос никаде не споменал војници. Прочитај ги повторно неговите зборови во библијата ќе видиш дека неговата цел била љубовта, а не војната. Не му биле потребни никакви војници).

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
темпларите припаѓаат на католичката религија друже, тие се заштници на светиот грал.;)
(Патем во голема заблуда си, пишуваш парадоксални реченици и оксиморони како „христови војници“. Христос никаде не споменал војници. Прочитај ги повторно неговите зборови во библијата ќе видиш дека неговата цел била љубовта, а не војната. Не му биле потребни никакви војници).

знам се бе пријателче што и како било во историјата али тоа не е тема на муабет .
ти многу ги земаш здраво за готово коментариве на форумов ова е само забава и ништо друго пријателе. :D, мислам бар јас така гледам на тоа сепак пред се е дружбата на форумов, па послем се друго (happy)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
знам се бе пријателче што и како било во историјата али тоа не е тема на муабет .
ти многу ги земаш здраво за готово коментариве на форумов ова е само забава и ништо друго пријателе. :D, мислам бар јас така гледам на тоа сепак пред се е дружбата на форумов, па послем се друго (happy)
Абе дружбата си е дружба,ама некои постови во некои теми не трпат погрешно насочување на работите,кога веке твриш дека си правилно упатен и дека се знаеш,пласирај го онака како што знаеш :)
а ние пак ке си се дружиме

• Ми се допаѓа
Реакции: близнак and slb_bobo

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Прочитај и ти... Бог дава наредба да се убијат сите машки чеда, жените да се поробат и да се користат за располодување, и секако да му се даде одреден дел нему.
„Пискотници се слушаат во Рама,
плач и тажни лелеци;
Рахела плаче по своите деца
и не сака да се утеши,
зашто нив повеќе ги нема[f].“

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Прочитај и ти... Бог дава наредба да се убијат сите машки чеда, жените да се поробат и да се користат за располодување, и секако да му се даде одреден дел нему.
Но тоа не е нималку поврзано со темпларството. Темпларите се многу подоцна. Тоа е веќе друга тема, доста отидовме со офтопици овде.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Но тоа не е нималку поврзано со темпларството. Темпларите се многу подоцна. Тоа е веќе друга тема, доста отидовме со офтопици овде.
Види сега вака ГоспоТ... темава е отворена за муабет, и јас не разбирам како изјаснување со еден збор демек- православен, муслиман, црнец или Амди Бајрам туку да се води дискусија во врска со религијата.
А делот кој ти го болдирав нема врска со темпларите.;)