Serie A 2014/15

Кој ќе биде шампион на Италија?

• Вкупно гласале
    7
  • Poll closed .

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
А сo Пaрмa штo се дешaвa?
Прoчитaв некaде, нaтпревaрите ќе пoчнувaле 15 минути пoкaснo, кaкo знaк зa пoддршкa зa Пaрмa.

Зa Интер и Милaн сме глaсaле вo aнкетaтa. Ај јaс рaзбирaм некaкo, aмa другиве.. :rofl

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
А сo Пaрмa штo се дешaвa?
Прoчитaв некaде, нaтпревaрите ќе пoчнувaле 15 минути пoкaснo, кaкo знaк зa пoддршкa зa Пaрмa.

Зa Интер и Милaн сме глaсaле вo aнкетaтa. Ај јaс рaзбирaм некaкo, aмa другиве.. :rofl
Долгови големи има Парма, над 100 милиони евра. Другите тимови се согласиле да им се даде 5 милиони за да ја завршат сезона. Молчењето е за тоа изгледа, колку што знам Парма бил голем клуб порано.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Е да уште нешто. Ако изгуби или одигра нерешено Милан вечер не навивам повеќе за нив.
Ќе пoбеди вечер.
Oд Сaн Сирo ти пишувaм, не знaеш кoјa aтмoсферa јa имa уште oд сегa. Амa пoштo ме нaлути декa рече декa веќе не нaвивaш зa нив не стaвaм слики.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ќе пoбеди вечер.
Oд Сaн Сирo ти пишувaм, не знaеш кoјa aтмoсферa јa имa уште oд сегa. Амa пoштo ме нaлути декa рече декa веќе не нaвивaш зa нив не стaвaм слики.
Ете ти го Милан. Да не може да ги победи оние умрените, да не беше автоголот ќе изгубеше Милан, и тоа со гол во последни минути. Дрва невидени, откако им замина Торес. Ете им сега.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ете ти го Милан. Да не може да ги победи оние умрените, да не беше автоголот ќе изгубеше Милан, и тоа со гол во последни минути. Дрва невидени, откако им замина Торес. Ете им сега.
А што очекуваш ти од Милан? Магично преку ноќ да стигне на прво место? Што се сменило во тимот па да се подобри? Не го очекуваше ова?

Нели гледаш дека станал подпросек тим. Едвај се бори за десетто место... Играчите се бирани, кој најмалку вреди, тој го земаат. Жити два тројца што вредат и тие нема со кого да играат, да можат и нив ќе ги продадат за со тие пари да купат седум други. Вампирот Галијани и женкарот Берлускони само се богатат, прават бунга-бунга забави, а за играчи нема скршена паричка. Две сезони пет тренери сменаа. Не знам што му фалеше на Сидорф. Е тој магично ги качи за кратко време на табелата. Ама не им чинеше, го зедоа овој сега мрсниов. Знаел фудбал да игра, па ај тренер нека биде.
И јас секој ден во такси се возам, ама таксист не можам да станам. Треба посветеност, знаење и искуство пред се. А овој што прави, секоја утакмица нов состав. Ко лотарија да си игра, па ај кој ќе се погоди победнички тој. Врска нема Инзаги, после ова денес демек ќе си иде, што е тешко за верување пошто не мислам дека ќе дадат пари за нов тренер, а ги исплаќаат тројца веќе стари.

И на Балотели што му фалеше не знам, за десет кола 15 гола имаше дадено... Го дадоа за кој за Торес, за Черчи, за Сусо? Торес едвај пола сезона даде срамежливо голче, Черчи само плаче по камери дека не го ставале, а кога игра никаде го нема, а Сусо воопшто го немам ни видено. Балотели имал незгоден карактер. Ок ај овие дупки се, ама битно добра душа имаат. Душа ме боли за Бало уште. Ма оди бре се изнервирав сега. :zelen
А ти ако се нервираш толку ете ти го Јувентус, раат ќе си бидеш цела сезона.

А, и оној Мунтари дебилот... (facepalm)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
А што очекуваш ти од Милан? Магично преку ноќ да стигне на прво место? Што се сменило во тимот па да се подобри? Не го очекуваше ова?

Нели гледаш дека станал подпросек тим. Едвај се бори за десетто место... Играчите се бирани, кој најмалку вреди, тој го земаат. Жити два тројца што вредат и тие нема со кого да играат, да можат и нив ќе ги продадат за со тие пари да купат седум други. Вампирот Галијани и женкарот Берлускони само се богатат, прават бунга-бунга забави, а за играчи нема скршена паричка. Две сезони пет тренери сменаа. Не знам што му фалеше на Сидорф. Е тој магично ги качи за кратко време на табелата. Ама не им чинеше, го зедоа овој сега мрсниов. Знаел фудбал да игра, па ај тренер нека биде.
И јас секој ден во такси се возам, ама таксист не можам да станам. Треба посветеност, знаење и искуство пред се. А овој што прави, секоја утакмица нов состав. Ко лотарија да си игра, па ај кој ќе се погоди победнички тој. Врска нема Инзаги, после ова денес демек ќе си иде, што е тешко за верување пошто не мислам дека ќе дадат пари за нов тренер, а ги исплаќаат тројца веќе стари.

И на Балотели што му фалеше не знам, за десет кола 15 гола имаше дадено... Го дадоа за кој за Торес, за Черчи, за Сусо? Торес едвај пола сезона даде срамежливо голче, Черчи само плаче по камери дека не го ставале, а кога игра никаде го нема, а Сусо воопшто го немам ни видено. Балотели имал незгоден карактер. Ок ај овие дупки се, ама битно добра душа имаат. Душа ме боли за Бало уште. Ма оди бре се изнервирав сега. :zelen
А ти ако се нервираш толку ете ти го Јувентус, раат ќе си бидеш цела сезона.

А, и оној Мунтари дебилот... (facepalm)
Значи за 150 евра само Милан ме падна, знаев и пак ги пишав. Тоа е дека сум глупав и ставам Италијански клубови. Јувентус не можам да го смислам.
Ако сакаат да си местат Берлускони и компанија нека кажат да знаеме што да играме. Примаат гол на крај еј, луда работа бел ден да не видат и тие и оние преплатените дрва од реал.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Само Наполи од Италијанциве може да се играат на ливче. И тоа стрикно да дадат 2 или 3 голови. Еве ги против дрвата Интер 2:1 си водат а можеа и повеќе. Овие Интер немаат одбрана изгледа. До градот е. :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Абе ај :mad жити се, пенал прави лудакот на крај, мрш бе. Кој баксуз сум јас ццц. 5 од 6 ова коло завршија нерешено, следното исто.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ај да видиме кој местеше денеска :rofl

Наполи 1:1 со Сампдорија, не беше местена, Наполи не знаеа да одат.

Јувентус 1:0 победи. Не коментирам, Јуве секогаш ми е сумлив.

Удинезе - Фиорентина 2:2. Не ја гледав. Не е местена, овие не местат сега, наредно коло сигурно.

Другите резултати не ги знам, ама ова коло слабо местенки, изгледа ги трошат парите од претходното коло. :zelen