Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Kaстрирање на миленици - за или против?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="SaltNPepa" data-source="post: 305815" data-attributes="member: 3155"><p>Види сеа, паметен ветеринар нема да ти вели кастрирај го, ќе ти рече ако нека го. Кога ќе го искасапат го носи сопственикот, чистење, крпење, антибиотиче минимално 5 дена и ете ти 500. Тоа е сеа,а нели тестостеронот ќе си го заврши своето и втор и трет пат и кога ќе видиш јас повеќе ќар ќе имам на овој начин. Значи искрена сум со тебе, и правам реален муабет. Но, во право си, бидејќи како што реков кај нас малку ветеринари си ја сакаат работата, а уште помалку знаат да направат пари. </p><p></p><p>Инаку не се сложувам дека мора мачката да се угои и да отупе како што велиш. Тоа го препишувам на немарноста на сопственикот. Оти има и дебели мачки кои не се стерилизирани и се отупавени, само затоа што газдата нели ,,чува,, мачка, а под чување подразбира да му стави малку храна, да му стави вода, да му смени песок и ако го погали тоа е тоа. Ти имаш видено такви примери, но јас имам видено и примери каде мачорот е најнормален, активен, игрив и тоа не само мачор туку и мачка кои се факултетски мачки што живееја во ветеринарната клиника во Љубљана каде што ги чува персоналот на клиниката. </p><p></p><p>Јас никаде не реков дека ќе пати ако има јајца. Јас наведов само можни болести што се поврзани со хормоните, дека одстранувањето на органите превенира ризици и одредени болести, сега не напаѓај ме мене за тоа што јас сум го научила бидејќи реков дека не сум јас таа што го измислила ова. А сеа, дали ќе се јават или не, боже мој виша сила и многу многу други моменти. Мое мислење е дека јас како ветеринар треба да му кажам на сопственикот кои се предностите, а кои се недостатоците и во двата случаја, а негово е да си одлучи. Бидејќи да се вратам на заработката, и во двата случаја јас ќарам, само што едниот ми е многу подолготраен приход. Ти реков, не гледам јас лично на тие зафати како дополнителни приходи на пари, бидејќи воопшто не сакам да бидам обичен ветеринар што ќе чмае цел ден во амбуланта и ќе чека пациенти за стерилизација и кастрација.</p><p></p><p>Е сеа, пак ќе се вратам на прашањето, што предлагаш да се превземе за преголемата популација на скинтици?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaltNPepa, post: 305815, member: 3155"] Види сеа, паметен ветеринар нема да ти вели кастрирај го, ќе ти рече ако нека го. Кога ќе го искасапат го носи сопственикот, чистење, крпење, антибиотиче минимално 5 дена и ете ти 500. Тоа е сеа,а нели тестостеронот ќе си го заврши своето и втор и трет пат и кога ќе видиш јас повеќе ќар ќе имам на овој начин. Значи искрена сум со тебе, и правам реален муабет. Но, во право си, бидејќи како што реков кај нас малку ветеринари си ја сакаат работата, а уште помалку знаат да направат пари. Инаку не се сложувам дека мора мачката да се угои и да отупе како што велиш. Тоа го препишувам на немарноста на сопственикот. Оти има и дебели мачки кои не се стерилизирани и се отупавени, само затоа што газдата нели ,,чува,, мачка, а под чување подразбира да му стави малку храна, да му стави вода, да му смени песок и ако го погали тоа е тоа. Ти имаш видено такви примери, но јас имам видено и примери каде мачорот е најнормален, активен, игрив и тоа не само мачор туку и мачка кои се факултетски мачки што живееја во ветеринарната клиника во Љубљана каде што ги чува персоналот на клиниката. Јас никаде не реков дека ќе пати ако има јајца. Јас наведов само можни болести што се поврзани со хормоните, дека одстранувањето на органите превенира ризици и одредени болести, сега не напаѓај ме мене за тоа што јас сум го научила бидејќи реков дека не сум јас таа што го измислила ова. А сеа, дали ќе се јават или не, боже мој виша сила и многу многу други моменти. Мое мислење е дека јас како ветеринар треба да му кажам на сопственикот кои се предностите, а кои се недостатоците и во двата случаја, а негово е да си одлучи. Бидејќи да се вратам на заработката, и во двата случаја јас ќарам, само што едниот ми е многу подолготраен приход. Ти реков, не гледам јас лично на тие зафати како дополнителни приходи на пари, бидејќи воопшто не сакам да бидам обичен ветеринар што ќе чмае цел ден во амбуланта и ќе чека пациенти за стерилизација и кастрација. Е сеа, пак ќе се вратам на прашањето, што предлагаш да се превземе за преголемата популација на скинтици? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Kaстрирање на миленици - за или против?
На врв
Bottom