Kаде згрешивме?

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
одам директно, без размислување и без да мислам на последиците...​
Сакам да прашам што гледате кога ке се погледнте во огледало? дали гледате човек или нешто друго.. искрено не барам многу, барам само да ми одговорите на ова едноставно но сепак толку тешко прашање. Ве прашувам и сакам да ми одговорите.​
да ве прашувам уште нешто.​
Како можете да спиете навечер? како успевате да спиете со грижа на совест?​
ве молам да ми одговорите на прашањата..​
не повеќе и не можам да пишувам зашто во мене врие се си мислам дека ке пукнам... не можам да се контролирам повеќе..​
Се прашувам каде згрешивме или пак каде згрешија нашите родители, каде згреши системот, во кој кобен момент настана грешка и станавме нација со толку идиоти и со толку глуп менталитет.​
Каде згрешивме..​
во кој момент заборавивме да го цениме трудот и престанавме д асе сакаме еден со друг..? Како усеавме да израснеме во толку лоши луѓе преполни со злоба и завист...​
како, каде кој ... веќе не знам ни што да пишувам...​
И по стоти пат ке прашам како успеавме да станеме толкави идиоти...​
432341_230508720379401_100002608258053_425512_239704569_n.jpg

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
не знам некаде , некој згрешил.. ги знам дечките шо го цртаја и викаат дека појке нема шанси да нацртаат нешто во битола и во право се... а и претпоставувам кој го имаат напраено ова, само немам докази.... идиоти у пичку матер...

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
273
204
1,043
Се прашувам каде згрешивме или пак каде згрешија нашите родители, каде згреши системот, во кој кобен момент настана грешка и станавме нација со толку идиоти и со толку глуп менталитет.​
Каде згрешивме..​
во кој момент заборавивме да го цениме трудот и престанавме д асе сакаме еден со друг..? Како усеавме да израснеме во толку лоши луѓе преполни со злоба и завист...​
како, каде кој ... веќе не знам ни што да пишувам...​
И по стоти пат ке прашам како успеавме да станеме толкави идиоти...​
живееме во мн расипан свет каде што единствената личност на која можеш да и веруваш си самиот си .... тоа дека сме си нација со одвратен наталитет не е само кај нас секаде во целиот свет

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Да не се вадиме на тезата дека некој пред нас згрешил.Да не ја префрлуваме вината од едни раце во други.Топката се тркала но да не ја тркалиме и вината..Кој згрешил место нас?Зарем некој со сила не тера да правиме работи од кои ке имаме грижа на совест.Зарем е толку тешко да се изнајдат решениа за намерните или ненамерни дела ради кои неможеме навечер да заспиеме.
Се е толку едноставно ако се сака.За се постои решение,некои се макотрпно тешки и неиздржливи,но постои РЕШЕНИЕ за се.
Животот е убав за тој што знае да го живее..Едно од најлесните решениа лежи во секој од нас.
За се сме си сами виновни..
Злоба?Завист?...на што да бидам завидлива и злобна?На колегата кој е поуспешен од мене?Што ми е битно на кој начин успеал да биде поуспешен од мене.Ако го давам својот максимум не значи дека тој ми е крив што е поуспешен само ради тоа што вујко му е владика.
Кој ме тера да не сум задоволна од самата себе?Кој ми наметнува да мислам дека другарка ми е поубава,и зарем ако таа има полесни околности за живот,само ради тоа може да биде подобар човек а јас не?
Комшијата има поубава кола од мојата?...Зарем некој друг ми е крив што јас не сум задоволна од мојата што успеав како таква сама да си ја купам..
Зарем некој ми е крив ако дозволам на нечии зборови да гледам како провокација?А зошто се провоцирам,имав лош ден?
Ма сите ние сме само рамнотежа мегу звездите.Ако јас саамата не најдам начин и причина да му се радувам на животот ама баш НИКОЈ НЕ МИ Е КРИВ.
Чучко ни е крив ради нашето неволие,неспособност,завидливост и мешање во тугите животи.Секоја работа ја глобализираме и бараме кривци и правци.
Не постои крив правец,сами си го ствараме и сами се упатуваме кон се.

Behemoth

Полноправен Член
8 мај 2012
30
14
8
Самоуништувачки насторени,дома тие што не воспитуваат,тие не направија вакви и никој друг.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31