Eve Online

BoBoB

Нов член
17 октомври 2016
1
0
1
Eve Online F2P (Free to play od 8 ноември), MMORPG, Sandbox, Space Simulation
Играта е создадена 2003 година, од CCP. Сите играчи се на еден сервер.
Можеби една од најсложените, најопфатните игри кои постојат на интернет.
Економијата, индустријата, војните, грабежи итн...сето тоа е комплетно под контрола на играчите,корпорациите и алијансите.
Во сонова играта е PvP(player vs player), иако во добар дел е и PVE.
П.С. најголемата онлајн PvP гејминг битка се случи во Eve Online, https://en.wikipedia.org/wiki/Bloodbath_of_B-R5RB
Пред неколку месеци, https://community.eveonline.com/new...s-growing-new-great-war-the-battle-of-m-oee8/

.
Драмата на годината

Има уште еден куп видеа на youtube. Играта е бесплатана од 8 ноември.