Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
eBay или Amazon
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Мирче_мкД" data-source="post: 124333" data-attributes="member: 1378"><p>Ретко кој купува од ибеј зашто ти треба paypal картичка. Од амазон баш разгледував овие денови, ми требаа патики за кошарка ама е доста тешко да најдеш добри препродавачи кои нудат поволна поштенска такса. Пример ако патиките се 45 $ повеќето од нив бараат и околу 30 $ за пошта и кога ќе видиш горе-доле па тука некаде ти иде цената. Разликата е во тоа што на амазон и ибеј има поголем избор и доколку на некој парите не му претставуваат проблем, може да си најде шо сака.</p><p></p><p>Како шо кажа близнак, поголем дел од луѓето сеуште немаат доверба во онлајн шопингот или пак се недоволно упатени. Значи, процедурата не е баш едноставна во поглед на разните давачки, такси, царини, даноци, попусти... Треба сите тие работи добро да се разгледаат пред да се купи нешто. Може да се случи и доколку робата ви е над 45 евра, да платите царински трошоци + ддв, а нашиве знаат да бидат толку гадни шо и на роба под 45 евра лупаат царина и ако не им носиш извадоци и членови од законот ќе те избричат на суво.</p><p></p><p>Според мене, од амазон се исплаќа само ако купуваш мали работи од типот на CD`а , книги, колекционерски предмети, постери и слично и тоа во повеќе примероци наеднаш, а не едно по едно.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Мирче_мкД, post: 124333, member: 1378"] Ретко кој купува од ибеј зашто ти треба paypal картичка. Од амазон баш разгледував овие денови, ми требаа патики за кошарка ама е доста тешко да најдеш добри препродавачи кои нудат поволна поштенска такса. Пример ако патиките се 45 $ повеќето од нив бараат и околу 30 $ за пошта и кога ќе видиш горе-доле па тука некаде ти иде цената. Разликата е во тоа што на амазон и ибеј има поголем избор и доколку на некој парите не му претставуваат проблем, може да си најде шо сака. Како шо кажа близнак, поголем дел од луѓето сеуште немаат доверба во онлајн шопингот или пак се недоволно упатени. Значи, процедурата не е баш едноставна во поглед на разните давачки, такси, царини, даноци, попусти... Треба сите тие работи добро да се разгледаат пред да се купи нешто. Може да се случи и доколку робата ви е над 45 евра, да платите царински трошоци + ддв, а нашиве знаат да бидат толку гадни шо и на роба под 45 евра лупаат царина и ако не им носиш извадоци и членови од законот ќе те избричат на суво. Според мене, од амазон се исплаќа само ако купуваш мали работи од типот на CD`а , книги, колекционерски предмети, постери и слично и тоа во повеќе примероци наеднаш, а не едно по едно. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
eBay или Amazon
На врв
Bottom