Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Што изградил Ное?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 345242" data-attributes="member: 1867"><p>Сето ова ме асоцира на едно прочистување, што е и самата поента на потопот, е сега може да се работи за прочистување на светот, но може да се работи и за внатрешно прочистување на секој човек посебно. Четириесет дена и четириесет ноќи се доволно да се излечи било која ,,болест", ако започне прочистувањето, под услов да се биде дисциплиниран и да не се јаде и да не се пие... за четириесет дена и четириесет ноки се исцелува се што е на земјата под услов да не се внесува било каов отров во себе, не е битно дали ке не отруе физички или духовно. </p><p></p><p>Инаку сметам дека потопот е симболика за настапување на ерата на водолија која што е ера на љубов и ера на исцелување. Ерата на водолија е ера во која што настануваат големи промени за кратко време и човештвото го менуваат од ,,корен'' затоа и во приказната се обновува човештвото за четириесет дена и четириесет ноќи, незнам дали овој период има некоја друга симболика освен симболиката на исцелување, кое малку го објаснив погоре.</p><p>Незнам точно која е симболиката на арката, најверојатно една од планетите кои што владеат со овјој знак -уран и сатурн... </p><p>Уран преставува бесполност, универзалност, единство, слобода и целосна промена, па некако се ми оди натака посебно ми се совпаѓа оној дел кога во арката влегуваат по едно машко и едно женско од секој вид, односно, половите се застапени во ист број, еднакви се, се соединуваат и со самото тоа никој од нив не преовладува...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 345242, member: 1867"] Сето ова ме асоцира на едно прочистување, што е и самата поента на потопот, е сега може да се работи за прочистување на светот, но може да се работи и за внатрешно прочистување на секој човек посебно. Четириесет дена и четириесет ноќи се доволно да се излечи било која ,,болест", ако започне прочистувањето, под услов да се биде дисциплиниран и да не се јаде и да не се пие... за четириесет дена и четириесет ноки се исцелува се што е на земјата под услов да не се внесува било каов отров во себе, не е битно дали ке не отруе физички или духовно. Инаку сметам дека потопот е симболика за настапување на ерата на водолија која што е ера на љубов и ера на исцелување. Ерата на водолија е ера во која што настануваат големи промени за кратко време и човештвото го менуваат од ,,корен'' затоа и во приказната се обновува човештвото за четириесет дена и четириесет ноќи, незнам дали овој период има некоја друга симболика освен симболиката на исцелување, кое малку го објаснив погоре. Незнам точно која е симболиката на арката, најверојатно една од планетите кои што владеат со овјој знак -уран и сатурн... Уран преставува бесполност, универзалност, единство, слобода и целосна промена, па некако се ми оди натака посебно ми се совпаѓа оној дел кога во арката влегуваат по едно машко и едно женско од секој вид, односно, половите се застапени во ист број, еднакви се, се соединуваат и со самото тоа никој од нив не преовладува... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Што изградил Ное?
На врв
Bottom