Нема такво нешто како нормално и ненормално. Кога едни брутални убици, силувачи , педофили и не знам какви не други ги ослободуваат од казна со причина дека биле ментално нестабилни што е “нормално“ во такви ситуации да направат такво убиство или друг вид на насилство, за мене не постои нормално и ненормално. Ако се наоѓам во ова општество балканско, а се наоѓам, да се биде тука ненормален е многу лесно, само треба да направам нешто надвор од границата и да посакам да бидам поинаква од другите а не како од калап излезена , е тогаш веднаш ќе бидам ненормална за остатокот од истомислениците.
Кога ќе слушнам нормално, веднаш ме асоцира да е во склоп со тоа како бара природата, и десетте божји заповеди, што потоа се сведува нормалноста како законик напишан од некого кој другите го следат или не го следат. Конфузно ми е нормалното и ненормалното. Порано било ненормално маж со маж и жена со жена, а сега е ненормално да мислиме дека тоа е ненормално, дури треба да ги поддржуваме зошто тоа е нормално..хахаха ма све е извртено.
Кога ќе слушнам нормално, веднаш ме асоцира да е во склоп со тоа како бара природата, и десетте божји заповеди, што потоа се сведува нормалноста како законик напишан од некого кој другите го следат или не го следат. Конфузно ми е нормалното и ненормалното. Порано било ненормално маж со маж и жена со жена, а сега е ненормално да мислиме дека тоа е ненормално, дури треба да ги поддржуваме зошто тоа е нормално..хахаха ма све е извртено.