Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Што е за жените вистински маж?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 279656" data-attributes="member: 1176"><p>Секој човек некаде доминира, а некаде попушта. Не само мажите и жените исто. Едноставно, некому едни му се приоритетите, мене ми се сосема други. Вистинскиот маж е вистински само за некого, за друга жена може да е обично ѓубре.</p><p></p><p>Јас сакам да верувам дека вистински маж е оној кој има огромен број на позитивни нешта, но има и многу маани. Кога некој човек изгледа совршено, секогаш се смее, никогаш ништо не го вади од такт, секогаш е расположен, ми личи на една огромна илузија или на една огромна маска. Не сакам човек кој е интелектуалец, јава коњи во слободно време, пишува поезија, прави хуманитарна работа... тоа се само илузии кои женскиот мозок ги креира. Не. Сакам човек од крв и од месо, со кој ќе ми е убаво. Човек кој знае да ми рече дека не сум во право, кој не се плаши да каже нешто, макар бил и погрешно сфатен, човек кој ќе ти рече дека не сака нешто што сите го сакаат без никаков страв.</p><p></p><p>Дали јаде стакло и поправа низ дома, дали не знае да држи штрафцигер, но затоа знае работи од интелектуална страна кои воодешуваваат навистина не ми менува. Дали сака да го слуша Моцарт или Џастин Тимберлејк исто.</p><p></p><p>Вистински маж е оној што ќе направи да се почувствувам како вистинска жена. Оној со кој сакам да ги врвам деновите. Оној кој овозможил сите разлики во карактер и сфаќања да паднат да не ја спречуваат врската. А физичко-карактерната компонента е сосем релативна работа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 279656, member: 1176"] Секој човек некаде доминира, а некаде попушта. Не само мажите и жените исто. Едноставно, некому едни му се приоритетите, мене ми се сосема други. Вистинскиот маж е вистински само за некого, за друга жена може да е обично ѓубре. Јас сакам да верувам дека вистински маж е оној кој има огромен број на позитивни нешта, но има и многу маани. Кога некој човек изгледа совршено, секогаш се смее, никогаш ништо не го вади од такт, секогаш е расположен, ми личи на една огромна илузија или на една огромна маска. Не сакам човек кој е интелектуалец, јава коњи во слободно време, пишува поезија, прави хуманитарна работа... тоа се само илузии кои женскиот мозок ги креира. Не. Сакам човек од крв и од месо, со кој ќе ми е убаво. Човек кој знае да ми рече дека не сум во право, кој не се плаши да каже нешто, макар бил и погрешно сфатен, човек кој ќе ти рече дека не сака нешто што сите го сакаат без никаков страв. Дали јаде стакло и поправа низ дома, дали не знае да држи штрафцигер, но затоа знае работи од интелектуална страна кои воодешуваваат навистина не ми менува. Дали сака да го слуша Моцарт или Џастин Тимберлејк исто. Вистински маж е оној што ќе направи да се почувствувам како вистинска жена. Оној со кој сакам да ги врвам деновите. Оној кој овозможил сите разлики во карактер и сфаќања да паднат да не ја спречуваат врската. А физичко-карактерната компонента е сосем релативна работа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Што е за жените вистински маж?
На врв
Bottom