Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Убавина и стил
Лице
Шминка - да или не?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="True_Blood" data-source="post: 9941" data-attributes="member: 310"><p>Убава жена е негувана, средена жена.</p><p>Ова правило ми е некако доволно мото, да заборавам колку сум мрзлива кога сум поспана наутро.</p><p></p><p>Утринско туширање, тенок слој пудра, маскара, туш, моливче и сјај за усни...Сосема соодветно и доволно да знам дека кога ќе излезам од врата и ќе се замешам со рајата надвор ќе изгледам пристојно.</p><p></p><p>Се шминкам за да си го потхранам егото дека делувам привлечно, и да не глумиме Лепа Брена, јасно е дека се шминкаме за сепак за одразот во огледало и во другите очи да биде задоволувачки.</p><p>Секоја жена сака да биде убава, а шминката е стимул.</p><p></p><p>...И да, убаво кажа Реми, голем нос не се камуфлира ни со 10 комада коректор, ни со пет слоја пудра...ама јас таа шминка ја сфаќам како ритуал со кој ќе бидеш поопуштен и самоуверен.</p><p>Па што би било да шетаме со убав модар подочњак, мозолче , црвенила, темни кругови...кои само ја извитоперуваат свежината и убавата насмевка полна со самодоверба.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="True_Blood, post: 9941, member: 310"] Убава жена е негувана, средена жена. Ова правило ми е некако доволно мото, да заборавам колку сум мрзлива кога сум поспана наутро. Утринско туширање, тенок слој пудра, маскара, туш, моливче и сјај за усни...Сосема соодветно и доволно да знам дека кога ќе излезам од врата и ќе се замешам со рајата надвор ќе изгледам пристојно. Се шминкам за да си го потхранам егото дека делувам привлечно, и да не глумиме Лепа Брена, јасно е дека се шминкаме за сепак за одразот во огледало и во другите очи да биде задоволувачки. Секоја жена сака да биде убава, а шминката е стимул. ...И да, убаво кажа Реми, голем нос не се камуфлира ни со 10 комада коректор, ни со пет слоја пудра...ама јас таа шминка ја сфаќам како ритуал со кој ќе бидеш поопуштен и самоуверен. Па што би било да шетаме со убав модар подочњак, мозолче , црвенила, темни кругови...кои само ја извитоперуваат свежината и убавата насмевка полна со самодоверба. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Убавина и стил
Лице
Шминка - да или не?
На врв
Bottom