Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Човечко, премногу човечко
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 127667" data-attributes="member: 956"><p>Не сум ја читала книгата. Незнам колку би можела да се вклопам во дискусијата на тој начин, но ќе пробам водејќи се само од прашањата.</p><p>За да ја имаме целата слика секако дека треба да се навлезе подлабоко, но не во анатомијата на човекот, туку во неговиот карактер и начин на однесување, осознавање и разбирање на светот. </p><p>Внатрешноста од физички аспект ( нели не она душа, карактер итн), значи анатомската структура на човекот неможе или не би требало да ни значи ништо при сакањето и обожувањето на некоја личност.</p><p>Треба да се прифатиме себе си какви што сме, а воедно и какви се другите физички одвнатре. А сите горе доле сме исти. Едно фино срценце со 4 комори во вид на пирамидичка, две бели дробчиња црни или бели во зависност од тоа дали сте пушачи, едно торбиче(желудник) за првична преработка на храната која слатко ја внесуваме во него итн итн.</p><p>Ништо страшно, ниту грозно. </p><p>Не ми значи ништо помислата на тоа. Ако некого сакам заради надворешната убавина и заради карактерот тогаш помислата на неговиот црн дроб воопшто нема да ме засегне.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 127667, member: 956"] Не сум ја читала книгата. Незнам колку би можела да се вклопам во дискусијата на тој начин, но ќе пробам водејќи се само од прашањата. За да ја имаме целата слика секако дека треба да се навлезе подлабоко, но не во анатомијата на човекот, туку во неговиот карактер и начин на однесување, осознавање и разбирање на светот. Внатрешноста од физички аспект ( нели не она душа, карактер итн), значи анатомската структура на човекот неможе или не би требало да ни значи ништо при сакањето и обожувањето на некоја личност. Треба да се прифатиме себе си какви што сме, а воедно и какви се другите физички одвнатре. А сите горе доле сме исти. Едно фино срценце со 4 комори во вид на пирамидичка, две бели дробчиња црни или бели во зависност од тоа дали сте пушачи, едно торбиче(желудник) за првична преработка на храната која слатко ја внесуваме во него итн итн. Ништо страшно, ниту грозно. Не ми значи ништо помислата на тоа. Ако некого сакам заради надворешната убавина и заради карактерот тогаш помислата на неговиот црн дроб воопшто нема да ме засегне. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Човечко, премногу човечко
На врв
Bottom