Човекот — животно или креација на Господ? | Црнобело Форум

Човекот — животно или креација на Господ?

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
25
Сите што чекориме сме организми,плод на еволуцијата од микроорганизми под влијанија на различни климатски и еволутивни разлики.Е сеа,според мене сите сме животни само што човекот себе си се нарекол човек.Тоа не прави дека не сме животни.Според таа теорија дека ние не спаѓаме во животните,тогаш веќе имаме четврт вид на планетава.Прво неживиот свет (вода,воздух,земја),втор е растителниот свет,трет е животинскиот свет и четврт е човечкиот свет што за мене е најголем парадокс во целава ситуација.Човекот има коски,мускули,органи.Едино мисловната способност не дели од животните,но тоа не не прави далечни од нив во никој случај.Ако сме од господ створени,како се викала првата мачка тогаш и од на чиј мачор реброто е направена?Зошто животните немаат божества и религии и слични срања?Е тука животните интелектуално се разликуваат од луѓето.Може животните се убиваат за прехрана,ама за глупости никогаш.И јас можам да зеам една тетратка сеа и да напишам дека светот го створил Зевс и некоја будала да ја најде после 1000 години и да ја пропагира до целосно прифаќање.Мислам дека религиозниот фактор е смешно да се дебатира.
 
Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: massimaux

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
185
43
Доколку човекот е создаден од Бог и први луѓе се Адам и Ева значи дека ние сме сите плод на инцест... Бидејќи Адам и Ева имале мноооогу деца и после децата шо? Меѓусебе се оплодувале за да достигниме до денешната популација на Земјата... И како можи да има бела, црна и жолта раса!?
Затоа пологично (ЗА МЕНЕ) е дека ние сме настанале од ВИД мајмуни кои еволуирале, најпрво се развил `рбетот, па нозете, рацете, мозокот и на на крај е говорот (говорот луѓето го имаат од пред 200.000 години)... А како досега ниеден мајмун не станал човек, е исто како да се запрашаме како досега ниедно Шимпанзо не станало Горила ... :)
Да, спротивно на Адам-Евината теорија, човекот настанал од мајмун а и за жената мислам дека погрешна е теоријата теолошка за нејзината егзистенција.
Наместо од реброто на мајмунот, мислам дека егзистенцијата на женскиот род се должи на половиот машки орган.
Затоа и на некои им е подолг а не некои пократок.