Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Забава
Форумски игри
Чет муабети (ти реков-ми рече)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Viktor k" data-source="post: 322940" data-attributes="member: 1052"><p>Да де девојчето кое умре од сосема друга болест ама тоа не е битно никогаш не се одвојувале доволно пари за тој сектор. За луѓе кои незнат каде им е работно место прашај и низ Струмица и низ Центар има еден куп такви посебно во ПОЦ значи сите се исти. Што според тебе треба да е субвенцијата дополнителен приход? Дај бе нека ги укинат скроз не ми пречи мене ама ич и онака не ме засега откупната цена пак ќе ми ги покрие трошоците за семенски материјали ама во недоволна количиина како што е субвенцијата . За откупната цена е посебна приказна знаеш дека ние увезуваме се па дури и домати и пиперки се носат како “свежи“ по маркетите низ Македонија ? Затоа државата треба да зголеми царина или условен откуп за увезен еден откупени 3 кг домашни пример . Меѓутоа кај нас пак нема да бидат задоволни затоа што тие со слаб квалитет ќе кажат мала е цената и ќе сакаат да се продава нивниот производ како прва класа , а реално да е трета или ко стално што се жалат дека не им го откупуваат тутунот , а само произведува количини поголеми од тоа што се договорил со откупувачот. Ја да сум власт на тие забрана за дејност ќе им ставам така не се работи ама ај.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Viktor k, post: 322940, member: 1052"] Да де девојчето кое умре од сосема друга болест ама тоа не е битно никогаш не се одвојувале доволно пари за тој сектор. За луѓе кои незнат каде им е работно место прашај и низ Струмица и низ Центар има еден куп такви посебно во ПОЦ значи сите се исти. Што според тебе треба да е субвенцијата дополнителен приход? Дај бе нека ги укинат скроз не ми пречи мене ама ич и онака не ме засега откупната цена пак ќе ми ги покрие трошоците за семенски материјали ама во недоволна количиина како што е субвенцијата . За откупната цена е посебна приказна знаеш дека ние увезуваме се па дури и домати и пиперки се носат како “свежи“ по маркетите низ Македонија ? Затоа државата треба да зголеми царина или условен откуп за увезен еден откупени 3 кг домашни пример . Меѓутоа кај нас пак нема да бидат задоволни затоа што тие со слаб квалитет ќе кажат мала е цената и ќе сакаат да се продава нивниот производ како прва класа , а реално да е трета или ко стално што се жалат дека не им го откупуваат тутунот , а само произведува количини поголеми од тоа што се договорил со откупувачот. Ја да сум власт на тие забрана за дејност ќе им ставам така не се работи ама ај. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Забава
Форумски игри
Чет муабети (ти реков-ми рече)
На врв
Bottom