Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Забава
Форумски игри
Чет муабети (ти реков-ми рече)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 254270" data-attributes="member: 67"><p>океј, некаде се разминуваме со муабетов.</p><p>јас велам дека вакви какви сме, несвесни, сме различни, (незнам зошто велиш материјална нееднаквост, кога зборувам за мисли, размислувања, поимања... а тие некако не би рекла дека се материјални, но океј, нека е така)</p><p>Кога би ја достигнале сите свесноста би дошле до момент на осознавање на апсолутната вистина и во тој момент сите прашања би добиле свој, само еден, единствен одговор (оти свесноста на сите прашања дала само по еден единствен одговор) Е во тој миг, од единки со сопствени различни „ликови“ би станале апсолутно идентични и тотално обезличени единки.</p><p>Значи реченицата „Тој кој е свесен ги гледа работите поинаку него другите, гледа малку подлабоко на сето тоа“ не би имала веќе никакво значење, оти сите би биле свесни и сите би гледале на иста длабочина, од иста страна, под ист агол, во иста точка.</p><p>Тоа ми е прашањето. Која е поентата во сето тоа?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 254270, member: 67"] океј, некаде се разминуваме со муабетов. јас велам дека вакви какви сме, несвесни, сме различни, (незнам зошто велиш материјална нееднаквост, кога зборувам за мисли, размислувања, поимања... а тие некако не би рекла дека се материјални, но океј, нека е така) Кога би ја достигнале сите свесноста би дошле до момент на осознавање на апсолутната вистина и во тој момент сите прашања би добиле свој, само еден, единствен одговор (оти свесноста на сите прашања дала само по еден единствен одговор) Е во тој миг, од единки со сопствени различни „ликови“ би станале апсолутно идентични и тотално обезличени единки. Значи реченицата „Тој кој е свесен ги гледа работите поинаку него другите, гледа малку подлабоко на сето тоа“ не би имала веќе никакво значење, оти сите би биле свесни и сите би гледале на иста длабочина, од иста страна, под ист агол, во иста точка. Тоа ми е прашањето. Која е поентата во сето тоа? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Забава
Форумски игри
Чет муабети (ти реков-ми рече)
На врв
Bottom