Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Чај
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 259361" data-attributes="member: 437"><p>Црниот чај што може да се помеша со млеко е токму тој English breakfast. Разликата помеѓу црните чаеви се состои во тоа колку пати се преработени и дали се помешани со останати состојки. English breakfast, црниот чај, е најчиста форма (воедно и кога ќе го направиш, најцрн) од сите видови на црниот чај и тој е совршен за мешање со млеко. Начинот на ко јсе приготвува.. Црниот чај се вари во врела вода, и се остава да отстои некоја минута. Во шолјата се става прво млекото, се додава помалку од чајот (кој треба да е малку пооладен да не дојде до згрутчување на млекото) и тоа е тоа. Кофеин содржи околу 3-4%. Знам дека беше добар против срцеви болести и е антиоксидант ( како сите видови на чаеви што се прават од истото растение) ама ако го пиеш со млеко не се добиваат никакви бенефици, зошто нели општо познато млекото е неутрализатор. English breakfast со сигурност го има во Carrefour во City mall, јас од таму го купувам, ма да мислам дека го има и во другите големи супер маркети.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 259361, member: 437"] Црниот чај што може да се помеша со млеко е токму тој English breakfast. Разликата помеѓу црните чаеви се состои во тоа колку пати се преработени и дали се помешани со останати состојки. English breakfast, црниот чај, е најчиста форма (воедно и кога ќе го направиш, најцрн) од сите видови на црниот чај и тој е совршен за мешање со млеко. Начинот на ко јсе приготвува.. Црниот чај се вари во врела вода, и се остава да отстои некоја минута. Во шолјата се става прво млекото, се додава помалку од чајот (кој треба да е малку пооладен да не дојде до згрутчување на млекото) и тоа е тоа. Кофеин содржи околу 3-4%. Знам дека беше добар против срцеви болести и е антиоксидант ( како сите видови на чаеви што се прават од истото растение) ама ако го пиеш со млеко не се добиваат никакви бенефици, зошто нели општо познато млекото е неутрализатор. English breakfast со сигурност го има во Carrefour во City mall, јас од таму го купувам, ма да мислам дека го има и во другите големи супер маркети. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Чај
На врв
Bottom