Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Музика
Х-Фактор Адриа
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 265414" data-attributes="member: 1768"><p><a href="http://forum.crnobelo.com/members/melpomena.613/">melpomena</a> Види, факт е дека не секој може да пее на странски јазик.</p><p>Тоа би било како јас да пеам на француски па ќе звучи како некој лош македонски дијалект. Јасно.</p><p>Ама постојат луѓе што прекрасно го владеат „странскиот јазик“.</p><p>Не знам колку си запознаена со еден феномен. Луѓе што секојдневно говорат странски јазик почнуваат различните гласови да ги применуваат и кога го зборат мајчиниот акцент.</p><p>Еве чист пример беше мајка ми, што мекото Л го употребуваше под влијание од српскиот јазик.</p><p>Исто знам девојка што веќе не може да го изговори гласот Х затоа што се омажи за Албанец, секојдневно го говори Албанскиот јазик веќе со години и зборува без х.</p><p>Зборот ми беше, дека не мора секогаш пеењето на „странски“ јазик да не ја донесува вистинската емоција. Токму затоа е добро да се има слободен избор.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 265414, member: 1768"] [URL='http://forum.crnobelo.com/members/melpomena.613/']melpomena[/URL] Види, факт е дека не секој може да пее на странски јазик. Тоа би било како јас да пеам на француски па ќе звучи како некој лош македонски дијалект. Јасно. Ама постојат луѓе што прекрасно го владеат „странскиот јазик“. Не знам колку си запознаена со еден феномен. Луѓе што секојдневно говорат странски јазик почнуваат различните гласови да ги применуваат и кога го зборат мајчиниот акцент. Еве чист пример беше мајка ми, што мекото Л го употребуваше под влијание од српскиот јазик. Исто знам девојка што веќе не може да го изговори гласот Х затоа што се омажи за Албанец, секојдневно го говори Албанскиот јазик веќе со години и зборува без х. Зборот ми беше, дека не мора секогаш пеењето на „странски“ јазик да не ја донесува вистинската емоција. Токму затоа е добро да се има слободен избор. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Музика
Х-Фактор Адриа
На врв
Bottom