Хуманитарна работилница

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
На 10ти декември во Капиштец во бившите простории на ''Riversoft'' ке се одржи работилница со цел да им се помогне на самохраните родители во Македонија да научат да ракотворат, како би можеле во иднина да заработуваат повеке. На работилницата ке можат да земат учество самохрани родители и нивните деца, ракотворци кои бесплатно би пренеле дел од своите вештини и секој кој е заинтересиран да помогне, но овој пат помошта се состои во донирање на материјали за работа.
Моментално имаме потреба од лепила, украсни хартии, хамери во боја, акрилни бои, четки, конци, ножички, украсни траки, прибори за цртање, плетење, шиење и сл.
Исто така можете да донесете и ситни предети кои вам дома повеке не ви се потребни, можат да бидат и стари, за да со помош на повеке техники ги разубавиме и вратиме во функција. Тоа може да бидат стари дрвени кутии, мали детски столчиња, стаклени теглички, шишенца, дрвени рамки за слики и сл.
Производите кои ке бидат изработени на работилницата подоцна ке се продаваат на хуманитарен базар и заработените сретства ке одат во здружението за помош на еднородителските семејства ,,Една Може'' .
Секој кој сака да земе учество или сака да донира материјали, нека ми се обрати во порака.
Благодарам
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Electra

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
138
1,053
Дали се одржува ова секоја година?
Сакам да присуствувам на вакви настани.