Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Coelho" data-source="post: 53236" data-attributes="member: 896"><p>И знаеш што? Целосно се согласувам со тебе! Не знам зошто се што ќе кажам е гледано како некоја закана или како да се обидувам да ја наметнам својата сексуална ориентација, мисли или слично на некој. Не пробувам ништо на никој да наметнам, само на некој начин да ја кажам и пренесам мојата приказна (за тие кои ги интересира) без драми, без жалење, без да се правам жртва на кој-знае-што. </p><p></p><p>А инаку, да продолжам, се согласувам со тебе. Целосно. Да видам некој пар како се лапа пред школо, во парк, во кафиќ, ресторант или нека биде каде сака е <u>незгодно</u>. Истото ќе се важи и ако видам геј пар (машки/женски) како го прави тоа. Попрво ќе ми стане незгодно и ќе се свртам него ли да почнам да мафтам знамиња и да се дерам како сум горд на нивната храброст.</p><p></p><p>Разбирам дека немаат сите исти гледања кон животот и одредени работи во него, како на пример хомосексуалноста. Не знам дали така сте воспитани, дали сами успеавте да развиете вакво мислење, дали сте паднале под лошо влијание од другари и другарки или пак сте збунети па се обидувате да прикриете нешто (зашто и ова постои). Тоа си е ваше мислење и јас и да сакам нема да успеам да ве предомислам. Без разлика дали сте вие во право, или јас. </p><p></p><p>Само криво ми е што ако (да речеме) најдобриот пријател, некој другар или родител ви каже дека е геј (или роднина, не е битно) вие попрво би го убиле или би го заборавиле бидејќи некоја голема книга вели така, или бидејќи општеството вели така. Години, месеци, цел живот другарство ќе го снема за една секунда. Од таму е и тој страв кај LGBT популацијата. Дека на крај сами ќе завршат, па единствен спас ќе им биде самоубиство. </p><p></p><p>Ти ако ме претепаш, јас каков-таков ќе преживеам. Што ќе ми е да преживеам ако немам кај кого да отидам? (Малку драматичен текст, колку за ефект)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Coelho, post: 53236, member: 896"] И знаеш што? Целосно се согласувам со тебе! Не знам зошто се што ќе кажам е гледано како некоја закана или како да се обидувам да ја наметнам својата сексуална ориентација, мисли или слично на некој. Не пробувам ништо на никој да наметнам, само на некој начин да ја кажам и пренесам мојата приказна (за тие кои ги интересира) без драми, без жалење, без да се правам жртва на кој-знае-што. А инаку, да продолжам, се согласувам со тебе. Целосно. Да видам некој пар како се лапа пред школо, во парк, во кафиќ, ресторант или нека биде каде сака е [U]незгодно[/U]. Истото ќе се важи и ако видам геј пар (машки/женски) како го прави тоа. Попрво ќе ми стане незгодно и ќе се свртам него ли да почнам да мафтам знамиња и да се дерам како сум горд на нивната храброст. Разбирам дека немаат сите исти гледања кон животот и одредени работи во него, како на пример хомосексуалноста. Не знам дали така сте воспитани, дали сами успеавте да развиете вакво мислење, дали сте паднале под лошо влијание од другари и другарки или пак сте збунети па се обидувате да прикриете нешто (зашто и ова постои). Тоа си е ваше мислење и јас и да сакам нема да успеам да ве предомислам. Без разлика дали сте вие во право, или јас. Само криво ми е што ако (да речеме) најдобриот пријател, некој другар или родител ви каже дека е геј (или роднина, не е битно) вие попрво би го убиле или би го заборавиле бидејќи некоја голема книга вели така, или бидејќи општеството вели така. Години, месеци, цел живот другарство ќе го снема за една секунда. Од таму е и тој страв кај LGBT популацијата. Дека на крај сами ќе завршат, па единствен спас ќе им биде самоубиство. Ти ако ме претепаш, јас каков-таков ќе преживеам. Што ќе ми е да преживеам ако немам кај кого да отидам? (Малку драматичен текст, колку за ефект) [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
На врв
Bottom