Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Elence" data-source="post: 39720" data-attributes="member: 27"><p>Ок, значи од тоа што јас знам за геј парадите, вообичаено се прилагодуваат на културолошкиот сетинг. Ако има кај нас парада сигурно нема да има да цитирам од горе "полуголи и шарени газови" како што немаше на маршот во Србија. Поекстравагантни манифестации се одржуваат на места како Њy Јорк, Сао Паоло каде што веќе има прифаќање на геј заедницата. Се работи за тоа дека сите активисти мора да имаат стратегија за како да пристапат на одредена популација во согласност на тоа дали/колку е конзервативна средината. </p><p></p><p>Друга поента ти беше дека треба да се искочат со статистики и точни податоци, но јас не гледам како би се случило тоа кога постои страв не само во Македонија туку и во голем број на други полиберални средини да се искаже својата сексуална определба. Едноставно, не сакаaт многу луѓе да си ја загрозат кариерата или пак некој различно да ги гледа, критикува и осудува. И затоа треба да биде барем според мене паралелен процес во кој општеството се менува и луѓето се чуствуваат поудобно да кажат кои се и што се кога станува збор за сексуалната определба. И да малцинствата дефинитивно треба да имаат простор да си ги бараат своите права, инакy би била тиранија на мнозинството како што рекол <span style="font-family: 'sans-serif'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px">Alexis de Tocqueville.</span></span></span></p><p></p><p>Според мене јавна организација со цел да се зголеми нивото на прифаќање и воопшто да почнеме да се запознаваме со оваа заедница е клучна во тој процес па како сакате наречете ја, парада, марш, собиранка, било кое име да го дадеме, таа е целта.</p><p></p><p>И мислам дека си во право кога викаш дека е многу тешко да се смени било што, на тоа поле се согласуваме, но не мислам дека е научна фантастика. Во луѓето е моќта да се менуваат работите иако процесот е долг и макотрпен и сите сакаме да се откажеме дури и на почетокот. Но не мислам дека оваа заедница е несериозна на ниеден начин, едноставно се граѓани како мене, тебе и сите други на форумов кои ни се другари, познаници, можеби и фамилија но ние можеби не сме свесни за тоа. Не знам за вас, али јас би сакала моите блиски луѓе да се чуствуваат безбедни и сакани без разлика на тоа како ги бираат своите партнери. Не сакам да имаат било каков страв дека јас би ги отфрлила или дека ке добијат различен третман во општеството. Јас не би била подобар родител од нив и сигурно не сум подобар човек од нив на ниеден начин.</p><p></p><p>Тоа што го спомена за полигамијата, тоа е многу комплексно прашање. Баш ме заинтересира зимово и читав книга за секти кои практикуваат полигамија во Америка, поточно некои отпадници од Мормонската црква. Мислам дека не е фер споредбата бидејќи полигамијата историски имала негативни репрекусии, кога станува збор за местото на жената, доста пати водело до инцест бидејќи се работи за затворени заедници кои се на маргините на опшеството. Мислам дека се многу различни работи на кои треба многу различно и со внимание да им се пристапува.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elence, post: 39720, member: 27"] Ок, значи од тоа што јас знам за геј парадите, вообичаено се прилагодуваат на културолошкиот сетинг. Ако има кај нас парада сигурно нема да има да цитирам од горе "полуголи и шарени газови" како што немаше на маршот во Србија. Поекстравагантни манифестации се одржуваат на места како Њy Јорк, Сао Паоло каде што веќе има прифаќање на геј заедницата. Се работи за тоа дека сите активисти мора да имаат стратегија за како да пристапат на одредена популација во согласност на тоа дали/колку е конзервативна средината. Друга поента ти беше дека треба да се искочат со статистики и точни податоци, но јас не гледам како би се случило тоа кога постои страв не само во Македонија туку и во голем број на други полиберални средини да се искаже својата сексуална определба. Едноставно, не сакаaт многу луѓе да си ја загрозат кариерата или пак некој различно да ги гледа, критикува и осудува. И затоа треба да биде барем според мене паралелен процес во кој општеството се менува и луѓето се чуствуваат поудобно да кажат кои се и што се кога станува збор за сексуалната определба. И да малцинствата дефинитивно треба да имаат простор да си ги бараат своите права, инакy би била тиранија на мнозинството како што рекол [FONT=sans-serif][COLOR=#000000][SIZE=3]Alexis de Tocqueville.[/SIZE][/COLOR][/FONT] [SIZE=3][/SIZE] Според мене јавна организација со цел да се зголеми нивото на прифаќање и воопшто да почнеме да се запознаваме со оваа заедница е клучна во тој процес па како сакате наречете ја, парада, марш, собиранка, било кое име да го дадеме, таа е целта. И мислам дека си во право кога викаш дека е многу тешко да се смени било што, на тоа поле се согласуваме, но не мислам дека е научна фантастика. Во луѓето е моќта да се менуваат работите иако процесот е долг и макотрпен и сите сакаме да се откажеме дури и на почетокот. Но не мислам дека оваа заедница е несериозна на ниеден начин, едноставно се граѓани како мене, тебе и сите други на форумов кои ни се другари, познаници, можеби и фамилија но ние можеби не сме свесни за тоа. Не знам за вас, али јас би сакала моите блиски луѓе да се чуствуваат безбедни и сакани без разлика на тоа како ги бираат своите партнери. Не сакам да имаат било каков страв дека јас би ги отфрлила или дека ке добијат различен третман во општеството. Јас не би била подобар родител од нив и сигурно не сум подобар човек од нив на ниеден начин. Тоа што го спомена за полигамијата, тоа е многу комплексно прашање. Баш ме заинтересира зимово и читав книга за секти кои практикуваат полигамија во Америка, поточно некои отпадници од Мормонската црква. Мислам дека не е фер споредбата бидејќи полигамијата историски имала негативни репрекусии, кога станува збор за местото на жената, доста пати водело до инцест бидејќи се работи за затворени заедници кои се на маргините на опшеството. Мислам дека се многу различни работи на кои треба многу различно и со внимание да им се пристапува. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
На врв
Bottom