Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 374361" data-attributes="member: 2887"><p>Жените имале тежок живот но и мажите имале исто толку тежок живот. Дури и во денешно време 98% од смртните исходи во несреќи на работно место во светски рамки се мажи.</p><p>Јас имам работено неколку ризични работи, немаше жени таму.</p><p>Точно дека од една страна жената била потлачена, но парадоксално била и заштитена. Како домаќинка немала никаков ризик по живот. Рудар, рибар, граежник, шумар, рмбач во поле, кмет, ковач и милион професии кои ги работеле мажи низ вековите биле смртно опасни, па до ден денес не се поштоваат сејфти регулации а што било порано, замисли на копање на Панамски канал умреле 34К мажи работници (ок и по некој инженер што е право)</p><p>Мадеира-Маморе, пругата на пеколот низ Амазон, 16К ранотници закопани околу секоја станица. Колима, се зборува дека под секој дрвен праг на сибирската пруга е закопан по еден маж.</p><p></p><p>Проблемот е што некои жени мислат дека порано мажите имале фенси живот, забава ова она, исто ко денес само шо било црно-бело во стари времиња а жената седела дома и гледала деца.</p><p>Знаеш зошто жените имале многу деца порано? Пошто половина и повеќе умирале до 5-та година живот. И од 8 ќе преживеат 4. Од тие 4 колку ќе дочекаат 25,30 роденден? Прашање.</p><p></p><p>Остана мажот осакатен, отиде фамилијата на добош.</p><p>А тек војни, тоа е веќе друга, тажна и језива тема. Johnny i hardly knew ya.</p><p></p><p>Таа е реалноста на поими како диксриминација, права и обврски. И јас можам да кажам камо да имав три родители кои ќе ме заштитеа од психо-физичко насилие наместо да дремат, ама знам дека не е така, демек тие три немаше да бидат фиромски кукавици и ќе преземаа нешто.</p><p>Таа е биологијата, таа е еволутивната психологија. Имам по нешто читано од тоа, сега знам и зошто сум се интересирал за многу работи. Ќе послужат добро во нареден период. </p><p></p><p>Ќе видиме што навистина е хомосексуалноста.</p><p>Многу бев глуп и наивен.</p><p></p><p>[ATTACH=full]34702[/ATTACH]</p><p></p><p>Педериште го пафта курот во фаца на детенце. Пазете реакцијата на детето. Колку е ова манијакално немам зборови.</p><p></p><p>[ATTACH=full]34703[/ATTACH]</p><p></p><p>Девојчињата се во многу поопасна ситуација бидејќи по природа се повеќе agreable. Види види кученца weee...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 374361, member: 2887"] Жените имале тежок живот но и мажите имале исто толку тежок живот. Дури и во денешно време 98% од смртните исходи во несреќи на работно место во светски рамки се мажи. Јас имам работено неколку ризични работи, немаше жени таму. Точно дека од една страна жената била потлачена, но парадоксално била и заштитена. Како домаќинка немала никаков ризик по живот. Рудар, рибар, граежник, шумар, рмбач во поле, кмет, ковач и милион професии кои ги работеле мажи низ вековите биле смртно опасни, па до ден денес не се поштоваат сејфти регулации а што било порано, замисли на копање на Панамски канал умреле 34К мажи работници (ок и по некој инженер што е право) Мадеира-Маморе, пругата на пеколот низ Амазон, 16К ранотници закопани околу секоја станица. Колима, се зборува дека под секој дрвен праг на сибирската пруга е закопан по еден маж. Проблемот е што некои жени мислат дека порано мажите имале фенси живот, забава ова она, исто ко денес само шо било црно-бело во стари времиња а жената седела дома и гледала деца. Знаеш зошто жените имале многу деца порано? Пошто половина и повеќе умирале до 5-та година живот. И од 8 ќе преживеат 4. Од тие 4 колку ќе дочекаат 25,30 роденден? Прашање. Остана мажот осакатен, отиде фамилијата на добош. А тек војни, тоа е веќе друга, тажна и језива тема. Johnny i hardly knew ya. Таа е реалноста на поими како диксриминација, права и обврски. И јас можам да кажам камо да имав три родители кои ќе ме заштитеа од психо-физичко насилие наместо да дремат, ама знам дека не е така, демек тие три немаше да бидат фиромски кукавици и ќе преземаа нешто. Таа е биологијата, таа е еволутивната психологија. Имам по нешто читано од тоа, сега знам и зошто сум се интересирал за многу работи. Ќе послужат добро во нареден период. Ќе видиме што навистина е хомосексуалноста. Многу бев глуп и наивен. [ATTACH type="full"]34702[/ATTACH] Педериште го пафта курот во фаца на детенце. Пазете реакцијата на детето. Колку е ова манијакално немам зборови. [ATTACH type="full"]34703[/ATTACH] Девојчињата се во многу поопасна ситуација бидејќи по природа се повеќе agreable. Види види кученца weee... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
На врв
Bottom