Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 363468" data-attributes="member: 1176"><p>Не можеш да компарираш што е правило а што исклучок, кога еднава популација е 90% застапена во светот, а другата околу 10%.</p><p>За промискуитетот кај хетеро популацијата, јас можам одговорно да тврдам дека и те како е застапен, сум се нашла неколку месеци на дерматовенерологија, плус имам разговарано со една од докторките таму, посебно изискана во третирање на СПБ, особено на сифилис. Да видиш какви приказни од промискуитет и изневерување се имам изнаслушано, ама едно кое ми остана врежано во сеќавање е тоа кога сопругот фатил сифилис од некоја тетка од зад МТВ калибар, па и го пренесе неа и таа забремени со детенце со конгенитален сифилис. Абортираше жената кога дозна. Исто би се зачудил колку многу гонореа има, исто сум видела кај што доаѓа човек и прашува како да и подметне антибиотици на девојката. А и женскиве не се нешто подобри. Еднаш кога бев на одмор во Грција, комшивката ни се погоди да си носи секоја вечер различен партнер. Нејзино право, како сака така нека си прави.</p><p></p><p>Да направиме експеримент како оној кој ти го имаш напишано за пиењето и изневерувањето, само сега да ставиме хетеросексуални луѓе и да им кажеме дека во таа група може да спијаат со било кој од спротивниот пол, ќе видиш дека речиси сите ќе тргнат да "легнат" што повеќе. Точно е дека не се за восхит, ама така функционира светот.</p><p></p><p>За тоа дека медиумски индуцирана слика имам не е точно, еве ти кажав и јас го немав баш вака ова мислење се дури не ми се случи близок човек да ми признае. И не го интересира она кое ти го наброи, не ми е другарче за по бутици, не галопира мавајќи се во гради што е, ниту пак сака да оди по улици и да го прави тоа за кое ти тврдиш. На повеќето од нив им е претешко само да признаат, тој момент мислам дека психички го спремаат најдолго време.</p><p>За дарувањето на крв правен ни е муабетот мислам.</p><p>Инаку тука завршувам, си ја кажавме поентата двајцата, понатаму може само да се вртиме во круг. Само уште би те прашала дали ти ако си работодавец би вработил геј човек? Дали сметаш дека треба да се дискриминираат и понижуваат таквите луѓе? Ајде за тепање и за убивање не е толку често кај нас ама првоно и те како. Бидејќи пак ќе повторам можам да разберам некој да има конзервативен став, тие луѓе да не ги прифати, меѓутоа дали тоа би реперкуирало во дискриминација?</p><p>Јас инаку не мислам дека се некоја супериорна појава, ниту пак ги ставам на пиедестал, само ете увидов дека постојат, дека може многу лесно да ти се случи да имаш во потесен круг некој кој е, дека секој човек си има право да си живее како што сака и дека секој има право на сопствена среќа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 363468, member: 1176"] Не можеш да компарираш што е правило а што исклучок, кога еднава популација е 90% застапена во светот, а другата околу 10%. За промискуитетот кај хетеро популацијата, јас можам одговорно да тврдам дека и те како е застапен, сум се нашла неколку месеци на дерматовенерологија, плус имам разговарано со една од докторките таму, посебно изискана во третирање на СПБ, особено на сифилис. Да видиш какви приказни од промискуитет и изневерување се имам изнаслушано, ама едно кое ми остана врежано во сеќавање е тоа кога сопругот фатил сифилис од некоја тетка од зад МТВ калибар, па и го пренесе неа и таа забремени со детенце со конгенитален сифилис. Абортираше жената кога дозна. Исто би се зачудил колку многу гонореа има, исто сум видела кај што доаѓа човек и прашува како да и подметне антибиотици на девојката. А и женскиве не се нешто подобри. Еднаш кога бев на одмор во Грција, комшивката ни се погоди да си носи секоја вечер различен партнер. Нејзино право, како сака така нека си прави. Да направиме експеримент како оној кој ти го имаш напишано за пиењето и изневерувањето, само сега да ставиме хетеросексуални луѓе и да им кажеме дека во таа група може да спијаат со било кој од спротивниот пол, ќе видиш дека речиси сите ќе тргнат да "легнат" што повеќе. Точно е дека не се за восхит, ама така функционира светот. За тоа дека медиумски индуцирана слика имам не е точно, еве ти кажав и јас го немав баш вака ова мислење се дури не ми се случи близок човек да ми признае. И не го интересира она кое ти го наброи, не ми е другарче за по бутици, не галопира мавајќи се во гради што е, ниту пак сака да оди по улици и да го прави тоа за кое ти тврдиш. На повеќето од нив им е претешко само да признаат, тој момент мислам дека психички го спремаат најдолго време. За дарувањето на крв правен ни е муабетот мислам. Инаку тука завршувам, си ја кажавме поентата двајцата, понатаму може само да се вртиме во круг. Само уште би те прашала дали ти ако си работодавец би вработил геј човек? Дали сметаш дека треба да се дискриминираат и понижуваат таквите луѓе? Ајде за тепање и за убивање не е толку често кај нас ама првоно и те како. Бидејќи пак ќе повторам можам да разберам некој да има конзервативен став, тие луѓе да не ги прифати, меѓутоа дали тоа би реперкуирало во дискриминација? Јас инаку не мислам дека се некоја супериорна појава, ниту пак ги ставам на пиедестал, само ете увидов дека постојат, дека може многу лесно да ти се случи да имаш во потесен круг некој кој е, дека секој човек си има право да си живее како што сака и дека секој има право на сопствена среќа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
На врв
Bottom