Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selene" data-source="post: 363340" data-attributes="member: 1176"><p>Абе види, ниту јас ниту ти не сме доволно стручни за да ја анализираме сексуалноста како дел од човекот. Специјалистите нека се фокусираат врз тоа, тебе и мене како недоволно стручни ни преостанува само дали ќе ги прифатиме или не таквите луѓе. СЗО ја тргна хомосексуалноста од категоријата на болести, активно се проучува оваа тематика, оставам на многу поспецијализирани од мене да се изјаснат точно што е.</p><p>И јас порано не бев толку про со размислувањето како што сум сега, неколку работи ме сменија, прво откако еден другар ми призна, а јас за тоа дете рака во оган ставам и пак ќе речам камо повеќе луѓе да ја имаат душата што ја има тој, не знам само колку пати ме посоветувал и ме ислушал кога ми било тешко. Со многу читање и разговори, стигнав до ова размислување кое го имам сега.</p><p>Друг момент беше кога раскинав со бившиот дечко после 5 години врска, кога буквално секој си зеде за право да ми се меша во одлуката, од најблиски па до луѓе со кои сум едвај на здраво. Секој се дрзнува да ти каже како да живееш, дали грешиш, а никој не бил со нас во врска да види како ни е. Па сум слушала "леле ама што убави бевте, ај смирете се", "ве фатил бесот после 5 години", "треба да се земете во брак а не да раскинувате" и слично. Истово му се случува нив само 1000х повеќе, каде активно треба да читаат како тие се изроди, ретардирани, болни, ненормални, како треба да се прават сапун, како треба Содома и Гомора да им се случи и какви се не гадости имам прочитано. Во Чеченија ги убиваат. На други места ги претепуваат до смрт.</p><p></p><p>Сега, еве на половина после 20 години, сум на размислување дека секој човек треба да го прави она што го прави среќен. Дали е со партнер од ист или спротивен пол, доколку двајцата се возрасни личности и своеволно во врска, мене ич не ми е гајле.</p><p>Дури и конзервативци кои тоа не можат да го прифатат можам да сфатам, некој ете не може да го свари тоа и тоа е ок, се дури не им штети или не им посакува смрт. Проблемот настанува од ликови како Много Битно кои од една страна сакаат две девојки ала Миа Калифа да му легнат во кревет, ама од друга страна насамо две девојки е болест, ретардирана работа. Лицемерно е, нели?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selene, post: 363340, member: 1176"] Абе види, ниту јас ниту ти не сме доволно стручни за да ја анализираме сексуалноста како дел од човекот. Специјалистите нека се фокусираат врз тоа, тебе и мене како недоволно стручни ни преостанува само дали ќе ги прифатиме или не таквите луѓе. СЗО ја тргна хомосексуалноста од категоријата на болести, активно се проучува оваа тематика, оставам на многу поспецијализирани од мене да се изјаснат точно што е. И јас порано не бев толку про со размислувањето како што сум сега, неколку работи ме сменија, прво откако еден другар ми призна, а јас за тоа дете рака во оган ставам и пак ќе речам камо повеќе луѓе да ја имаат душата што ја има тој, не знам само колку пати ме посоветувал и ме ислушал кога ми било тешко. Со многу читање и разговори, стигнав до ова размислување кое го имам сега. Друг момент беше кога раскинав со бившиот дечко после 5 години врска, кога буквално секој си зеде за право да ми се меша во одлуката, од најблиски па до луѓе со кои сум едвај на здраво. Секој се дрзнува да ти каже како да живееш, дали грешиш, а никој не бил со нас во врска да види како ни е. Па сум слушала "леле ама што убави бевте, ај смирете се", "ве фатил бесот после 5 години", "треба да се земете во брак а не да раскинувате" и слично. Истово му се случува нив само 1000х повеќе, каде активно треба да читаат како тие се изроди, ретардирани, болни, ненормални, како треба да се прават сапун, како треба Содома и Гомора да им се случи и какви се не гадости имам прочитано. Во Чеченија ги убиваат. На други места ги претепуваат до смрт. Сега, еве на половина после 20 години, сум на размислување дека секој човек треба да го прави она што го прави среќен. Дали е со партнер од ист или спротивен пол, доколку двајцата се возрасни личности и своеволно во врска, мене ич не ми е гајле. Дури и конзервативци кои тоа не можат да го прифатат можам да сфатам, некој ете не може да го свари тоа и тоа е ок, се дури не им штети или не им посакува смрт. Проблемот настанува од ликови како Много Битно кои од една страна сакаат две девојки ала Миа Калифа да му легнат во кревет, ама од друга страна насамо две девојки е болест, ретардирана работа. Лицемерно е, нели? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
На врв
Bottom