Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="TheKitten" data-source="post: 226991" data-attributes="member: 623"><p>1. Јас сум за легализирање на марихуаната, помалку штетна е од алкохолот сигурно. </p><p>Од паради нема потреба, и погрешно ги етикетирате сите хомосексуалци заради пар нив кои прават паради. </p><p>Протест разбирам, и јас протестирам за правата на животните, денес, утре, некој ден, ќе се промени нешто. И се менува. Сменет е законот за животни во Македонија, после години и години напор, не се дозволени циркуски животни и нивно тренирање на нашата територија. </p><p>За да се уважи нечие право, потребна е макотрпност.</p><p></p><p>Второ, има врска со правата на жените, правата на црнците итн. Не може законот да ги дискриминира сопствените граѓани. Не може да им одредува со кого да бидат во брак, и не мора брак ,,граѓанска унија,, е муабетот. Бракот е црковна работа, граѓанска унија (практично) е оној брак склучен во матично. </p><p>Бракот е нешто од материјална, а не емотивна потреба, меѓу било кој пар. Го олеснува животот на 2 индивидуи.</p><p>Нема причина да не им се дозволи брак, т.е. ,,граѓанска унија,,. </p><p>Ни медицинска, ни психолошка, ни општествена.</p><p></p><p>2. Да, ќе му објаснам дека е нормална работа, како што на сестра ми и објаснив веќе. Имам пријател геј, го познава таа цел живот, од мала. Знаеш колку трауматично за неа беше сознанието дека тој не сака девојки, туку момчиња? Кога и кажав дека е вљубен во машко, како што јас сум вљубена во дечко ми, само ми рече ,,аха добро.,,. Многу беше трауматично, можеш да претпоставиш, еве до ден денес не можеме да се соземеме. Башка, таа и понатаму е ,,вљубена,, во машкиот симпатија од одделение. Не почна да сака женски затоа што другар ми сакал машки.</p><p></p><p>3. Немаат нарушени хормони, туку имаат нарушување во сексуалниот нагон. Тоа не ги прави ненормални и за истото не постои терапија, затоа што нарушување и болест не е исто. Нарушување во сексуалниот нагон се смета и фетишот, и воајерството и мастурбацијата. Изгледа сите вие не сте нормални, доста често мастурбирате.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TheKitten, post: 226991, member: 623"] 1. Јас сум за легализирање на марихуаната, помалку штетна е од алкохолот сигурно. Од паради нема потреба, и погрешно ги етикетирате сите хомосексуалци заради пар нив кои прават паради. Протест разбирам, и јас протестирам за правата на животните, денес, утре, некој ден, ќе се промени нешто. И се менува. Сменет е законот за животни во Македонија, после години и години напор, не се дозволени циркуски животни и нивно тренирање на нашата територија. За да се уважи нечие право, потребна е макотрпност. Второ, има врска со правата на жените, правата на црнците итн. Не може законот да ги дискриминира сопствените граѓани. Не може да им одредува со кого да бидат во брак, и не мора брак ,,граѓанска унија,, е муабетот. Бракот е црковна работа, граѓанска унија (практично) е оној брак склучен во матично. Бракот е нешто од материјална, а не емотивна потреба, меѓу било кој пар. Го олеснува животот на 2 индивидуи. Нема причина да не им се дозволи брак, т.е. ,,граѓанска унија,,. Ни медицинска, ни психолошка, ни општествена. 2. Да, ќе му објаснам дека е нормална работа, како што на сестра ми и објаснив веќе. Имам пријател геј, го познава таа цел живот, од мала. Знаеш колку трауматично за неа беше сознанието дека тој не сака девојки, туку момчиња? Кога и кажав дека е вљубен во машко, како што јас сум вљубена во дечко ми, само ми рече ,,аха добро.,,. Многу беше трауматично, можеш да претпоставиш, еве до ден денес не можеме да се соземеме. Башка, таа и понатаму е ,,вљубена,, во машкиот симпатија од одделение. Не почна да сака женски затоа што другар ми сакал машки. 3. Немаат нарушени хормони, туку имаат нарушување во сексуалниот нагон. Тоа не ги прави ненормални и за истото не постои терапија, затоа што нарушување и болест не е исто. Нарушување во сексуалниот нагон се смета и фетишот, и воајерството и мастурбацијата. Изгледа сите вие не сте нормални, доста често мастурбирате. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
На врв
Bottom