Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 152442" data-attributes="member: 266"><p>Не знам што е толку незамисливо. Дали имаш запознаено хомосексуалец, или уште подобро, хомо пар?</p><p>За секој важи истото прашање. Дали имате пријатели кои се хомосексуалци?</p><p>Јас не можам да замислам зошто би било лошо да се довери дете, на двајца возразни луѓе (дали мажи, дали жени, не е важно), кои се одговорни и способни да ги одржуваат своите обрски? Што има тука лошо?</p><p></p><p>Јас сум убедена дека едно мало детенце ќе се прашува зошто има двајца татковци, или пак две мајки, но дека ќе разбере зошто е тоа така. Можеби не на самиот почеток, но со тек на време, да. Зошто всушност би било тешко да се разбере, ако тие двајца родители му овозможиле прекрасно детство и добри услови за живеење? Тој ќе ги сака, како што ги сакал пред да дознае што е тоа хомосексуалност.</p><p></p><p>За мене, бакнеж си е бакнеж, за сите е ист. Љубов си е љубов. Не гледам ништо одвратно и незамисливо.</p><p>Верувам дека хетеросексуалноста ќе преовалдува засекогаш и човештвото ќе опстане и ќе продолжи да тера во најнормален пат.</p><p></p><p>П.С. Можеби наредново не е еднакво на темава, но ќе дадам еден пример.</p><p>До пред 50 години, црнците немале еднакви права со белците и биле осудувани и омразувани. Со тек на време, луѓето виделе дека нема никаква разлика, човек си е човек, зарем е битна бојата на кожата. Било незамисливо да постои пар, белец со црнец. Но, денес многу поинаква е ситуацијата. Мислам дека се повеќе се прифаќаат хомосексуалците, односно, се смета дека тие се нормални луѓе и имаат право да прават што сакаат.</p><p></p><p>И не се обидувам да сменам нечие мислење, само го кажувам моето, како што секој го кажува своето.</p><p>Слободно задржете си го своето мислење, какво и да е.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 152442, member: 266"] Не знам што е толку незамисливо. Дали имаш запознаено хомосексуалец, или уште подобро, хомо пар? За секој важи истото прашање. Дали имате пријатели кои се хомосексуалци? Јас не можам да замислам зошто би било лошо да се довери дете, на двајца возразни луѓе (дали мажи, дали жени, не е важно), кои се одговорни и способни да ги одржуваат своите обрски? Што има тука лошо? Јас сум убедена дека едно мало детенце ќе се прашува зошто има двајца татковци, или пак две мајки, но дека ќе разбере зошто е тоа така. Можеби не на самиот почеток, но со тек на време, да. Зошто всушност би било тешко да се разбере, ако тие двајца родители му овозможиле прекрасно детство и добри услови за живеење? Тој ќе ги сака, како што ги сакал пред да дознае што е тоа хомосексуалност. За мене, бакнеж си е бакнеж, за сите е ист. Љубов си е љубов. Не гледам ништо одвратно и незамисливо. Верувам дека хетеросексуалноста ќе преовалдува засекогаш и човештвото ќе опстане и ќе продолжи да тера во најнормален пат. П.С. Можеби наредново не е еднакво на темава, но ќе дадам еден пример. До пред 50 години, црнците немале еднакви права со белците и биле осудувани и омразувани. Со тек на време, луѓето виделе дека нема никаква разлика, човек си е човек, зарем е битна бојата на кожата. Било незамисливо да постои пар, белец со црнец. Но, денес многу поинаква е ситуацијата. Мислам дека се повеќе се прифаќаат хомосексуалците, односно, се смета дека тие се нормални луѓе и имаат право да прават што сакаат. И не се обидувам да сменам нечие мислење, само го кажувам моето, како што секој го кажува своето. Слободно задржете си го своето мислење, какво и да е. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Хомосексуалност
На врв
Bottom