Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Хемија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 201525" data-attributes="member: 1768"><p>Во основа, јас не сум љубител на ниту една од природните науки. Едноставно немам шљив за такво нешто. Подобро ми е да седнам и да прочитам 20.000 страници преполни објаснувања и дефиниции за општеството, раскази за минатото, отколку да седнам и да решавам задачи - не им ја сфаќам поентата и не ми е воопшто привлечно.</p><p>НО, бидејќи морав, се натерував себе си, и се обидував да стигнам барем до скромна тројка па на крај година да се смилуваат и да пишат четворка, колку за успех(во мое време не постоеше државна матура да ми помогне да влезам на факултет, потребен беше просекот) </p><p>Е сега - ова е земено за другите природни науки - освен Хемијата.</p><p>По Хемија, имав 5тка, а знам најмалку од сите. Ми предаваше таква професорка, всушност не ми предаваше туку само кажуваше услов дека мора дадеш 500 денари, за да отидеш кај неа „на дополнителни часови“ и таа ќе ти го даде тестот, и ти ќе си го решиш и ќе си имаш 5тка. Така да, јас годишно си одвојував 2000 денари за Хемија и оценката беше купена.</p><p>- И така да, неможам да кажам дали ја сакам или мразам Хемијата, кога... никогаш не сум седнал да учам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 201525, member: 1768"] Во основа, јас не сум љубител на ниту една од природните науки. Едноставно немам шљив за такво нешто. Подобро ми е да седнам и да прочитам 20.000 страници преполни објаснувања и дефиниции за општеството, раскази за минатото, отколку да седнам и да решавам задачи - не им ја сфаќам поентата и не ми е воопшто привлечно. НО, бидејќи морав, се натерував себе си, и се обидував да стигнам барем до скромна тројка па на крај година да се смилуваат и да пишат четворка, колку за успех(во мое време не постоеше државна матура да ми помогне да влезам на факултет, потребен беше просекот) Е сега - ова е земено за другите природни науки - освен Хемијата. По Хемија, имав 5тка, а знам најмалку од сите. Ми предаваше таква професорка, всушност не ми предаваше туку само кажуваше услов дека мора дадеш 500 денари, за да отидеш кај неа „на дополнителни часови“ и таа ќе ти го даде тестот, и ти ќе си го решиш и ќе си имаш 5тка. Така да, јас годишно си одвојував 2000 денари за Хемија и оценката беше купена. - И така да, неможам да кажам дали ја сакам или мразам Хемијата, кога... никогаш не сум седнал да учам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Хемија
На врв
Bottom