Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Фрази од родителите што ве нервираат
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="TheQueen" data-source="post: 278702" data-attributes="member: 3492"><p>Во последно време сум принудена да слушам простачки изрази!</p><p><strong>Ма</strong></p><p>Пример: Што <strong>ма</strong>? <strong>Ти ли ќе ми кажеш?</strong></p><p>колку ме нервира кога некој ќе го каже ова!!</p><p>Прво, што е тоа „ма“?</p><p></p><p><strong>А мори...</strong></p><p>Еве уште еден сличен простачки израз. Често луѓето го кратат изразот и го изговараат како „а м'ри“.</p><p>Пример: <strong>А мр'и</strong> немој така!</p><p>Сељаци!</p><p></p><p><strong>Слушај/Дали ме разбираш/значи...</strong></p><p>Првото се употребува кога некој сељак сака да се прави учител.</p><p>Пример: <strong>Слушај</strong>, Квин, тоа не е така!</p><p>Второто се користи само кога немаш зборови...и најчесто е проследено со хистерично мавтање со рацете...</p><p>Пример: И така (покажува со рацете) се судривме! (после неколку секунди) <strong>Дали ме разбираш?</strong></p><p>Третото е слично како првото.</p><p></p><p><strong>Нема грешка.</strong></p><p>Оваа фраза најчесто ја употребуваат женските сељаци.</p><p>Пример:</p><p>А: Оди купи леб.</p><p>Б: Е. <strong>нема грешка.</strong></p><p></p><p>Кажи „нема да одам“. По ѓаволите.</p><p></p><p><strong>Ев-вааа/Ив-вааа</strong>...</p><p>Не знам за другите градови, но овде во Струмица извиков има исто значење како онаа „бобобо..“</p><p>Повеќе како израз на чудење.</p><p>Го користат само баби и прости „дами“.</p><p>Мене ми е многу глуп зборот/извикот.</p><p></p><p>Имало многу фрази кои ме нервираат...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TheQueen, post: 278702, member: 3492"] Во последно време сум принудена да слушам простачки изрази! [B]Ма[/B] Пример: Што [B]ма[/B]? [B]Ти ли ќе ми кажеш?[/B] колку ме нервира кога некој ќе го каже ова!! Прво, што е тоа „ма“? [B]А мори...[/B] Еве уште еден сличен простачки израз. Често луѓето го кратат изразот и го изговараат како „а м'ри“. Пример: [B]А мр'и[/B] немој така! Сељаци! [B]Слушај/Дали ме разбираш/значи...[/B] Првото се употребува кога некој сељак сака да се прави учител. Пример: [B]Слушај[/B], Квин, тоа не е така! Второто се користи само кога немаш зборови...и најчесто е проследено со хистерично мавтање со рацете... Пример: И така (покажува со рацете) се судривме! (после неколку секунди) [B]Дали ме разбираш?[/B] Третото е слично како првото. [B]Нема грешка.[/B] Оваа фраза најчесто ја употребуваат женските сељаци. Пример: А: Оди купи леб. Б: Е. [B]нема грешка.[/B] Кажи „нема да одам“. По ѓаволите. [B]Ев-вааа/Ив-вааа[/B]... Не знам за другите градови, но овде во Струмица извиков има исто значење како онаа „бобобо..“ Повеќе како израз на чудење. Го користат само баби и прости „дами“. Мене ми е многу глуп зборот/извикот. Имало многу фрази кои ме нервираат... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Фрази од родителите што ве нервираат
На врв
Bottom