Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Фитнес и рекреација
Фитнес - прашања, одговори, заблуди, совети, мотивација...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Hkakashi" data-source="post: 313282" data-attributes="member: 1256"><p>Прво сакам да ти кажу дека остави тој бројање колко калорие си потрошила за 6 дна. Ти си потрошила 2502 калорие, ама колко си унела? Ако сакаш да ослабнеш треба дневно да потрошиш повише калорие него да унесеш. Остави ги тија апликацие за телефони, само ке те демотивирав. Сс овакво темпо нормално дека ке имаш резултати, какви-такви, али ке ги имаш. Ако сакаш малко по јаки резултати мора да се пази на исхрану. Верују дека сви што малко разбирав около овија работе ке се сложив сс мене е дека се ослабнуе сс едење, а не сс не едење. Пошто виду дека има 14 год. и знам како е у наши фамилие и мене ми требаше пуно време да ги разубеду дека не праву ништо лошо али па зависи од твои дома. Некоју јаку и строгу исхрану и да сакаш не можеш од просту причину што прво нема да ти дозволив највероватно и ке ти се љутив, а и све треба други едења за тебе да се правив. Али и ти можеш сама да избегаваш да едеш: саламу, паштете, суџук, сланину, кулен, јачну, маргарин, благо(можеш да си купиш чоколаду сс над 70% какао, имаше една у тинекс мислу дека се викаше мистика), после можеш и бел леб да га оставиш, а да користиш интегралан(ако не ти доволуев такој ондак намали га бел еди помалко леб а повише едење), уопште треба да га избегаш увек бело брашно. Остави тија кифле у школу и тија пусти фаст фуд ресторани. Ја малко на дугачко и широко али ако нешто не ти е јасно слободно пиши ке се потрудимо да дообјаснимо. Само да ти кажу да не се прегладнуеш и да си намалуеш едење. Еди по полка, а покасно како за ушинку изеди некое воќе или у блендер некој такозвани шејк сс банану и млеко или сл. Исто такој можу да ти препоручу кт ке ти се приеде прво да испиеш едну чашу воду па после 10-15 минута да едеш ако ти се еде, пошто много пута знае да ти се еде (користу заменку ти, а мислу на сви људи), а само ти е досадно...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hkakashi, post: 313282, member: 1256"] Прво сакам да ти кажу дека остави тој бројање колко калорие си потрошила за 6 дна. Ти си потрошила 2502 калорие, ама колко си унела? Ако сакаш да ослабнеш треба дневно да потрошиш повише калорие него да унесеш. Остави ги тија апликацие за телефони, само ке те демотивирав. Сс овакво темпо нормално дека ке имаш резултати, какви-такви, али ке ги имаш. Ако сакаш малко по јаки резултати мора да се пази на исхрану. Верују дека сви што малко разбирав около овија работе ке се сложив сс мене е дека се ослабнуе сс едење, а не сс не едење. Пошто виду дека има 14 год. и знам како е у наши фамилие и мене ми требаше пуно време да ги разубеду дека не праву ништо лошо али па зависи од твои дома. Некоју јаку и строгу исхрану и да сакаш не можеш од просту причину што прво нема да ти дозволив највероватно и ке ти се љутив, а и све треба други едења за тебе да се правив. Али и ти можеш сама да избегаваш да едеш: саламу, паштете, суџук, сланину, кулен, јачну, маргарин, благо(можеш да си купиш чоколаду сс над 70% какао, имаше една у тинекс мислу дека се викаше мистика), после можеш и бел леб да га оставиш, а да користиш интегралан(ако не ти доволуев такој ондак намали га бел еди помалко леб а повише едење), уопште треба да га избегаш увек бело брашно. Остави тија кифле у школу и тија пусти фаст фуд ресторани. Ја малко на дугачко и широко али ако нешто не ти е јасно слободно пиши ке се потрудимо да дообјаснимо. Само да ти кажу да не се прегладнуеш и да си намалуеш едење. Еди по полка, а покасно како за ушинку изеди некое воќе или у блендер некој такозвани шејк сс банану и млеко или сл. Исто такој можу да ти препоручу кт ке ти се приеде прво да испиеш едну чашу воду па после 10-15 минута да едеш ако ти се еде, пошто много пута знае да ти се еде (користу заменку ти, а мислу на сви људи), а само ти е досадно... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Фитнес и рекреација
Фитнес - прашања, одговори, заблуди, совети, мотивација...
На врв
Bottom