Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Филмски клуб
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Io Sono" data-source="post: 324860" data-attributes="member: 6217"><p>Прво се извинувам што не пишав ништо за Taking of Pelham. На кратко, се сеќавам на филмот не во детали, но ми остави впечаток на пристоен стар хејст филм кој ме држеше во неизвесност до самиот крај. Ништо претерано посебно но подобар од римејкот, затоа што доаѓа од она време во кое дури и крими филмовите беа повеќе character driven за разлика од сега во кои повеќето се сведуваат на акција, брканици и пукотници.</p><p></p><p>Кога сме кај тоа, не дека имам нешто против крими филмови ама овие ваквите како Boondock Saints не се мој тип. Многу пукање, многу галама, Раде Рогожаров повремено одлепуеше без причина, не многу логика, детектив кој ги визуелизира работите од прва џоа Шерлок Холмс, кримииналци што зборуваат 10на јазици и пак го утињаат рускиот како за инает... општа мешаница ме беше филмот, но во главно кај мене проблем е што не можам да се поврзам за филм во кој не ми е гајле за ликовите. Значи буквално нема ни еден лик што ми се допаѓа и ни еден лик што ми пречи, тотално сум индиферентен во врска со тоа кој ќе преживее а кој ќе умре и што е до мене сите можат да кршат глава.</p><p></p><p>Ова не е некој хејт на филмот, за тоа што е филмот и не е лош, само не е мој тип на филм.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Io Sono, post: 324860, member: 6217"] Прво се извинувам што не пишав ништо за Taking of Pelham. На кратко, се сеќавам на филмот не во детали, но ми остави впечаток на пристоен стар хејст филм кој ме држеше во неизвесност до самиот крај. Ништо претерано посебно но подобар од римејкот, затоа што доаѓа од она време во кое дури и крими филмовите беа повеќе character driven за разлика од сега во кои повеќето се сведуваат на акција, брканици и пукотници. Кога сме кај тоа, не дека имам нешто против крими филмови ама овие ваквите како Boondock Saints не се мој тип. Многу пукање, многу галама, Раде Рогожаров повремено одлепуеше без причина, не многу логика, детектив кој ги визуелизира работите од прва џоа Шерлок Холмс, кримииналци што зборуваат 10на јазици и пак го утињаат рускиот како за инает... општа мешаница ме беше филмот, но во главно кај мене проблем е што не можам да се поврзам за филм во кој не ми е гајле за ликовите. Значи буквално нема ни еден лик што ми се допаѓа и ни еден лик што ми пречи, тотално сум индиферентен во врска со тоа кој ќе преживее а кој ќе умре и што е до мене сите можат да кршат глава. Ова не е некој хејт на филмот, за тоа што е филмот и не е лош, само не е мој тип на филм. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Филмски клуб
На врв
Bottom