Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Филмски клуб
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MoonFairy" data-source="post: 314685" data-attributes="member: 1925"><p>Ај да си искоментирам јас...</p><p>Dog Day Afternoon...</p><p>Што да се каже за филмов...Ал Пачино секогаш ме фасцинира со неговата глума....Мислам дека филмов ми е гледан многу одамна ама изгледа сум го избришала од меморија, зашто само на некои моменти имав чувство дека го имам гледано...</p><p>Одличен...приказната е траги комична...мислам типов ограби банка за да му даде на Леон пари да си го смени полот...Единствено Леон виде себап од целата ситуација...си ги доби парите си го смени полот и си започна нов живот...</p><p>А со сопруга како Енџи мислам дека и јас би барала спас не во дечко, не во девојка, туку не знам каде...Ауууу напор жена, само меле меле...</p><p>Единствено во неговата ’доброча’ ме изнервира што кога го пишуваше тестаментот Леон го стави на прво место, пред децата...е тоа не ми е сфатливо...</p><p>А криво ми е за Сал, зашто заврши така...Мислам дека никогаш немаше да пукне и да убие некој...Иако сите стравуваа од него...Понестабилен беше Сони отколку Сал...</p><p>Ама поаматери и понеспремни ограбуаачи на банка не сум видела...Влегуваат без маски, пред се’, едниот се премислува и заминува, ни сами не си го знаат следниот чекор...ама тоа ти е...кога ќе му докурчи на човек и сака да дојде до инстант пари, се’ ќе стори...или во случајов све за љубав...</p><p>А раја како рака, ко и увек...Едни те мразат, други те обожаваат и ти го скандираат името...</p><p></p><p>Shutter Island</p><p>Приказна каква што доликува на Скорсезе...навистина добра, мистериозна, тамам да ти го задржи вниманието до самиот крај и да те напне колку што може...</p><p>Глумата е феноменална, особено на Кингсли, кој исклучително го почитувам како актер...Леонардо е исто одличен во глумата, ама ете мене лично ми е едноставно антипатичен и несварлив, ама тоа не го побива фактот дека добро глуми...</p><p>Колку лесно може да се замати паметот....Колку е силно влијанието на траума (особено од ваков вид- лудата му жена си ги испоуби децата и си легна покрај езерцето...тотално забегана работа)...Да ги изгубиш саканите, особено децата, во еден момент и цел живот да ти се смени...не е ни чудо што здравиот разум потфрлил и престанал да функционира...а и како би функционирал понатаму...побезболно и полесно е бегањето од реалноста и несоочувањето со истата...па подобро секој пат нова приказна отколку болната вистина...или не?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MoonFairy, post: 314685, member: 1925"] Ај да си искоментирам јас... Dog Day Afternoon... Што да се каже за филмов...Ал Пачино секогаш ме фасцинира со неговата глума....Мислам дека филмов ми е гледан многу одамна ама изгледа сум го избришала од меморија, зашто само на некои моменти имав чувство дека го имам гледано... Одличен...приказната е траги комична...мислам типов ограби банка за да му даде на Леон пари да си го смени полот...Единствено Леон виде себап од целата ситуација...си ги доби парите си го смени полот и си започна нов живот... А со сопруга како Енџи мислам дека и јас би барала спас не во дечко, не во девојка, туку не знам каде...Ауууу напор жена, само меле меле... Единствено во неговата ’доброча’ ме изнервира што кога го пишуваше тестаментот Леон го стави на прво место, пред децата...е тоа не ми е сфатливо... А криво ми е за Сал, зашто заврши така...Мислам дека никогаш немаше да пукне и да убие некој...Иако сите стравуваа од него...Понестабилен беше Сони отколку Сал... Ама поаматери и понеспремни ограбуаачи на банка не сум видела...Влегуваат без маски, пред се’, едниот се премислува и заминува, ни сами не си го знаат следниот чекор...ама тоа ти е...кога ќе му докурчи на човек и сака да дојде до инстант пари, се’ ќе стори...или во случајов све за љубав... А раја како рака, ко и увек...Едни те мразат, други те обожаваат и ти го скандираат името... Shutter Island Приказна каква што доликува на Скорсезе...навистина добра, мистериозна, тамам да ти го задржи вниманието до самиот крај и да те напне колку што може... Глумата е феноменална, особено на Кингсли, кој исклучително го почитувам како актер...Леонардо е исто одличен во глумата, ама ете мене лично ми е едноставно антипатичен и несварлив, ама тоа не го побива фактот дека добро глуми... Колку лесно може да се замати паметот....Колку е силно влијанието на траума (особено од ваков вид- лудата му жена си ги испоуби децата и си легна покрај езерцето...тотално забегана работа)...Да ги изгубиш саканите, особено децата, во еден момент и цел живот да ти се смени...не е ни чудо што здравиот разум потфрлил и престанал да функционира...а и како би функционирал понатаму...побезболно и полесно е бегањето од реалноста и несоочувањето со истата...па подобро секој пат нова приказна отколку болната вистина...или не? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Филмски клуб
На врв
Bottom