Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Филмови што НЕ би ги препорачале
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 357318" data-attributes="member: 272"><p>Be kind, rewind со Jack Black, Danny Gover и Mos Def. </p><p>Се збореше многу за филмов, и виртуелно, и по медиуми (кога искочи) и вака со друштво. По мене, дури и премногу. </p><p>Некои го окарактеризираат како шармантен флешбек во времето кога се одеше до видеотека по филмчиња, други му даваа до значење на пародичен хумор.... </p><p>Сторијата оди вака. Наводно има 3-4 главни фаци во филмов, едно старо дртало, еден „фин дечак“ и еден ментален ретарда. И сеа демек стариов и фимиот момак држат некоја радња која секако има ретро изглед, рента VHS ленти, док овој ретардава (obvious Jack-black) расипува све. На стариот вака и онака му се ближи крај на кариера, а со тоа и местото кое „има мнооогу спомени уште од 42га“, па заговара некако да го зачува док овие двајцава пробуваат да ја исправат грешката - да ги „преснимат“ сите ленти што дебелиот ретарда случајно го избришал. Понатаму не е ни вредно да го должам, ќе кажам од моја лична перспектива зошто е тешко срање. Прво идејата е 100% копија на Bowfinger (1999) со Стив Мартин и Еди Марфи - двајца ветерани на пародијата. Ова е само обид да се заживее нешто што некогаш можеби било смешно но во денешни услови е веќе видено. Убаво е што пробале да го убацат Џек во ваков жанр (сепак е комедијант човекот сам по себе), но во пародии не му стои баш. Во посериозни филмови како High fidelity има посебен шарм, тука е исфорсиран и безосетен во глумење на тешка ретарда. Hell, во School of rock повеќе рока од тука. Mos Def не го знам баш, и нема некој континуитет што имам гледано кај него. За Danny Glover гледам како очаен обид да се наврати во филмската индустрија. Воопшто не му требаше. </p><p>Пак ќе кажам, далеку е од оноа што би се нарекло флеш-бек на старите добри времиња кога се рентаа ленти во маалската видеотека (барем мислам дека тоа е главната поента на филмот - флешбекови на некои стари добри времиња), како и очајниот обид да се направи пародија по секоја цена. </p><p>2/10, само заради некои ретардирани сцени на Џек Блек. Другото...без врска.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 357318, member: 272"] Be kind, rewind со Jack Black, Danny Gover и Mos Def. Се збореше многу за филмов, и виртуелно, и по медиуми (кога искочи) и вака со друштво. По мене, дури и премногу. Некои го окарактеризираат како шармантен флешбек во времето кога се одеше до видеотека по филмчиња, други му даваа до значење на пародичен хумор.... Сторијата оди вака. Наводно има 3-4 главни фаци во филмов, едно старо дртало, еден „фин дечак“ и еден ментален ретарда. И сеа демек стариов и фимиот момак држат некоја радња која секако има ретро изглед, рента VHS ленти, док овој ретардава (obvious Jack-black) расипува све. На стариот вака и онака му се ближи крај на кариера, а со тоа и местото кое „има мнооогу спомени уште од 42га“, па заговара некако да го зачува док овие двајцава пробуваат да ја исправат грешката - да ги „преснимат“ сите ленти што дебелиот ретарда случајно го избришал. Понатаму не е ни вредно да го должам, ќе кажам од моја лична перспектива зошто е тешко срање. Прво идејата е 100% копија на Bowfinger (1999) со Стив Мартин и Еди Марфи - двајца ветерани на пародијата. Ова е само обид да се заживее нешто што некогаш можеби било смешно но во денешни услови е веќе видено. Убаво е што пробале да го убацат Џек во ваков жанр (сепак е комедијант човекот сам по себе), но во пародии не му стои баш. Во посериозни филмови како High fidelity има посебен шарм, тука е исфорсиран и безосетен во глумење на тешка ретарда. Hell, во School of rock повеќе рока од тука. Mos Def не го знам баш, и нема некој континуитет што имам гледано кај него. За Danny Glover гледам како очаен обид да се наврати во филмската индустрија. Воопшто не му требаше. Пак ќе кажам, далеку е од оноа што би се нарекло флеш-бек на старите добри времиња кога се рентаа ленти во маалската видеотека (барем мислам дека тоа е главната поента на филмот - флешбекови на некои стари добри времиња), како и очајниот обид да се направи пародија по секоја цена. 2/10, само заради некои ретардирани сцени на Џек Блек. Другото...без врска. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Филмови што НЕ би ги препорачале
На врв
Bottom