Aj да кажам еден review за досегашниот дел од сезоната.
43 дадени голови,24 примани голови а се уште не е помината полу сезоната(што е многу многу е) не доликува на ваков тим да има толку примани голови во овој период.
14 победи 0 нерешени 3 изгубени со ваков тим?
Срамота.
Требаше да сме едно добри 10 ако не и 12 поени напред ако ги немавме тие порази.Смешно е бе смешно е.
Да играа како денес на останатите загубени натпревари сигурно ке се прославивме уште од тогаш шампиони.
Што да кажам за играчите.
Ван Перси - маестро,цар и не знам кој епитет да го искористам за чудово кој игра во нашиот клуб.Жалам што од порано нема заиграно за нас.Трча,дава голови прави асистенции.Што подобро од ова може да посакаме?Некои мислеа дека нема да се снајде но сега е прв стрелец во лигата.
Руни -заедно во комбинација со Ван Перси се убиствен тандем.Руни си ја врака формата што е добро за Перси да има добар партнер во играта.
Рио-Еден од моите омилени играчи.По се изгледа сезонава му е последна во клубот бидејки летото му истекува договорот а нема понудено нов а Ферги си бара замена.Тој,секогаш на висината на задачата иако знае да киксне некогаш.
Евра-На почетокот заебаваше но конкуренцијата со Битнер го натера и мотивира повеке за да си ја врати старата форма.За мене се уште еден од најдобрите леви бекови.
Рафаел-Звер,пожртвуваност на теренот но и многу лут карактер што не ми се допага.Мора да се поработи на тоа.Најдобар десен Бек.
Џонс,Смалинг Еванс-добри се иако некогаш знаат да ја остават одбраната на цедило.
Што да кажам за Видич-мој омилен играч од Јунајтед.Крал,пример за играч,капитен од кој можат сите да учат,сигурна сум дека ке биде еден од главните виновници за освојување на титулата сезонава.
ДеГеа-па дали човекот е нормален?Единствен виновник што до сега не сме на долниот дел на табелата.Колку пати не спасувал.Јунајтед треба да се гордее што го има.
Гигс,Андерсон Сколс Јанг почнува да се опорава Валенсија иако 7мката не му годи се на висина на задачата,дури и Флечер некогаш може да покрие некој дел.Едвај чекам и Кагава да се врати.Ке можеме да го победиме било кој тим.Да да.
Ми е жал што Нани ке го продадат.А беше добар играч но неговиот карактер не чини.
Чичарито-Добар како замена новиот Солскер.
За Велбек не сакам да коментирам,не ми е омилен играч но некогаш знае да изненади со неговата игра.
Линдегард-добар голман но мора уште малку да поработи
Керик-променлив како времето натпревар одлично игра натпревар не.
Какви играчи имаме само.Доколку не успееме да ја освоиме титулата со нив сезонава подобро нека се фатат сите за раце и да се фрлат во некоја река.