Фан клуб Барселона

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Вака, не сум дојдена овде кај вас да провоцирам ни нешто слично, само ме занима шо е работава со Пеп? Читам еве дека веќе и официјално е потврдено дека си оди од Барселона. Не ми е мене јасно зошто? Сам си оди или го бркаат? Има несогласици со некој таму или како? Мислам стварно многу постигна со Барселона и затоа не ми е сфатливо шо се дешава... Ако биде некој добар да ми објасни, би била благодарна. :)
Сам си оди. Нема никакви несогласици фала богу, ама немал мотивација да остане уште во тимот. Освои се што е можно, влезе во историјата како најдобар тренер на Барса и што уште не. Тој им објавил на раководството уште од октомври минатата година дека планира оваа сезона да си замине. Значи единствена причина што излегува на прес конференциите, на интернетот и на сите други изјави е дека немал мотивација, ништо повеќе ништо помалку. Дека 4 години што бил во Барселона, биле како цела вечност.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
^ Фала многу за објаснувањето. Колку шо прочитав не планирал да оди во друг клуб (барем некое време), се надевам дека е точно тоа. :)

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Па самиот тоа го изјавил, му требало одмор малце. Не се секирај, не ви иде во Челзи убеден сум. :)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Па не ни треба, затоа се надевам дека нема ни да дојде... :zelen
А овој Тито официјално ќе е тренер од следната сезона или не е сигурно?

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Официјално, наше чоече. Ќе ја продолжи работата на Гвардиола, иста игра само ми се чини малце поофанзивна, можеби со помалце додавања затоа што тој така си сакал. Им врие во Мадрид, мислеа ќе земеме друг тренер и ќе биде каша попара работата. Тито пак е во непријателски односи и со Мурињо, тоа со прстот во окото инцидентот.. така да ќе биде жустро.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
ИФФХС: Барселона е најдобар тим на светот
Според Институтот за фудбалска историја и статистика, најдобра екипа на светот и понатаму е Барселона.
ИФФХС официјално ја објави ранг-листата за најдобрите фудбалски екипи на светот. Барселона и понатаму е на врвот со 367 бода, 61 повеќе од Реал Мадрид. Универсидад де Чиле е на третата позиција со 304,5 бода.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Следен натпревар: БАРСЕЛОНА-Еспањол(05.05.2012-21:00)
Натпреварување: Ла Лига 37-мо коло!
Стадион: Камп Ноу!! Овој натпревар ќе му биде последен на Гвардиола на Камп Ноу!! Фановите на Барселона на својот најуспешен тренер ќе му приредат посебен мозаик.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Разликата помеѓу Лионел Меси и Кристиано Роналдо?

-Меси кога ќе постигне гол му се заблагодарува на Бог, а Роналдо на своите мускули на ногата... :)