За редовноста не ве разбирам што се буните, убаво рече некој погоре, ако не ви се иде на предавање префрлете се вонредни или не студирајте. Не за џабе сте со статус “редовен студент“. Чуден народ сме, професорите не чинеле, ова не чинело она не чинело... точно многу работи смрдат во високото образование ама никој не тргнува сам од себе. Сакате споредување со поразвиените земји ама таму и студентите се поактивни, позаинтересирани, редовни на предавање, се трудат да научат нешто што е вон испитната материја, се вклучуваат во разни истражувачки проекти и слично. Кај нас тешко е на предавање да се иде а камо ли нешто друго. Семинарска ќе се чкртнат/препишат 10-15 страни и толку. Секој глеа само колку да помине најлесно. Е затоа имаме проблем и затоа движечката сила во секое нормално општество (нашето не го сметам за такво) се студентите, тие се интелегенцијата на една држава, идните двигатели на општествениот развој и кога нешто нечини сплотено се организираат и знаат да постават барања и да се изборат за нив. Кај нас повеќе студенти има у бифе него у амфитеатар сите гледаат кривина да фатат и ќе се жалат а никако да се организираат и да пробаат сами да си ги решат проблемите. Голема е моќта на студентите (во нормални земји), и кај нас може да биде исто. И кои вредности утре ќе ги очекуваме од такви забушанти, како идни политичари, бизнисмени, професори итн? Како и да е, за време на моето студирање на двата циклуси никогаш никој не ми побарал да му ја купам книгата за да ме пушти, во прва година, прв семестар тазе уште појма немаш што се дешава те фураат постариве дека морало кај некој професор иначе нема шанси да те пушти и идеш прашуваш колку е и гледаш дека две книжулулиња од максимум 200 страни заедно се 2000 си викаш абе не сум толку будала на некое корумпирано импотентно говедо кое се нарекува професот да му го полнам џебот и идеш на ризик и нормално си положуваш без уопште ни да те праша за книгата. Мал дел се заебаа ги купија и џабе фрлија толку пари.