Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Треба ли религиозните предмети да се користат како посредници помеѓу луѓето и Бог?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 298068" data-attributes="member: 2368"><p>Па да не сакав да видам како гледа на тој стих еден верник, немаше да му поставам такво прашање. Што е тука лукаво? И да, мислам дека сите верници на тој стих гледаат буквално, затоа реков дека би сакал да запознам некој што има 2000 години. Ако не сум во право, ете нека ме демантира членот што го прашав и нека каже дека зборот поколение во стихот го смета за некоја симболика.</p><p>Што се однесува до мене, зависно од контекстот во кој се зема тој стих, таков ќе биде и мојот став за зборот поколение. Ако дискутирам со верник, тогаш ќе мислам на генерација од пред 2000 години, ако дискутирам со гностик, ќе гледам на тоа како на симболика.</p><p></p><p>Значи се што не е во склад до твоите ставови и мислења, е суета и искривен поглед на луѓето?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 298068, member: 2368"] Па да не сакав да видам како гледа на тој стих еден верник, немаше да му поставам такво прашање. Што е тука лукаво? И да, мислам дека сите верници на тој стих гледаат буквално, затоа реков дека би сакал да запознам некој што има 2000 години. Ако не сум во право, ете нека ме демантира членот што го прашав и нека каже дека зборот поколение во стихот го смета за некоја симболика. Што се однесува до мене, зависно од контекстот во кој се зема тој стих, таков ќе биде и мојот став за зборот поколение. Ако дискутирам со верник, тогаш ќе мислам на генерација од пред 2000 години, ако дискутирам со гностик, ќе гледам на тоа како на симболика. Значи се што не е во склад до твоите ставови и мислења, е суета и искривен поглед на луѓето? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Треба ли религиозните предмети да се користат како посредници помеѓу луѓето и Бог?
На врв
Bottom