Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Трачеви и новости
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Gemini" data-source="post: 127765" data-attributes="member: 1128"><p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: #333333">Потресно писмо: Морав ова да го направам,</span></strong></span></strong></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Arial'"><strong> сега одам да се убијам</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 33px"> <span style="font-size: 12px"><span style="color: #444444">Стојан Џуриќ (66) во вторникот ја уби својата ќерка Сања која од три годишна возраст била со пречки во развој. Стојан ја уби Сања пукајќи со пиштол во нејзините гради, а сега полицијата стравува дека Стојан ќе изврши самоубиство.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'">Полицијата во Ниш побарала помош од граѓаните да се вклучат во потрагата по Стојан, кој е осомничен дека во вторникот во својот дом со три куршуми ја уби триесет и пет годишната ќерка. Џуриќ оставил и проштално писмо каде напишал:</span></p><p><span style="font-family: 'arial'">„Морав ова да го направам. Сега одам и себе да се убијам“. Тој по убиството побегнал во непознат правец, а во писмото кое го оставил во станот напишал дека не можел повеќе да ја гледа својата ќерка како се мачи поради што одлучил да</span> и ги прекине маките. Меѓутоа во писмото иако експлицитно не се наведува неговата намера да се самоубие, полицијата стравува дека Џуриќ сепак тоа ќе го стори бидејќи околностите на случајот наговестуваат таква можност. Сопругата на Стојан, Јадранка изјавила дека не сака да се пишуваат невистини за нивносто семејство, истакнувајќи дека нејзиниот сопруг не е убица, туку едноставно и ги скратил маките. Голем број на полициски службеници го пребаруваат Ниш и околината. Иако досегашната потрага не дала никакви резултати, сите медиуми ја имаат објавено фотографијата на Џуриќ со цел побрзо да се поронајде Стојан.</p><p>Никој од познаниците на ова семејство не претчуствувале дека вакво нешто Стојан може да направи.</p><p>„Тоа семејство со години беше во нашето опкружување. Одлично го познавам Стојан и Јадранка. Девојката имаше тешка ретардација и не беше социјализирана. Таа воопшто не излегуваше од домот. Ништо не ја наговестуваше оваа трагедија, ова семејство би било последно за да би се посомневал во вакво нешто. Меѓутоа ваквото однесување не е сосема неочекувано. Нажалост тие веројатно се родители кои размислуваат за тоа дека подобро е детето да умре пред нив, бидејќи по нивната смрт нема кој да се грижи за тоа дете. Нема оправдување за убиството“, коментира Јован Богдановиќ, претседател на Друштвото за помош на ментално недоволно развиени лица.</p><p>Соседите на ова семејство потврдуваат дека Џуриќ биле добри родители.</p><p>„Стојан пред десетина години остана без работа, но сепак продолжи да работи во една трафика. Тој е тивок човек, никој не би можел да помисли дека ќе ја убие сопствената ќерка, иако сите знаевме дека му е многу тешко. Девојката имаше тешка ретардација, беше крупна, а понекога и многу агресивна. Во последно време нејзиното здравје се повеќе се влошуваше па претпоставуваме дека Стојан не можел повеќе да се носи со таа ситуација“, раскажуваат соседите.</p><p style="text-align: left"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gemini, post: 127765, member: 1128"] [LEFT][SIZE=4][B][FONT=Arial][B][COLOR=#333333]Потресно писмо: Морав ова да го направам,[/COLOR][/B][/FONT][/B][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=Arial][B] сега одам да се убијам[/B][/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT] [/LEFT] [FONT=arial][COLOR=#333333][SIZE=33px] [SIZE=12px][COLOR=#444444]Стојан Џуриќ (66) во вторникот ја уби својата ќерка Сања која од три годишна возраст била со пречки во развој. Стојан ја уби Сања пукајќи со пиштол во нејзините гради, а сега полицијата стравува дека Стојан ќе изврши самоубиство.[/COLOR][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=arial]Полицијата во Ниш побарала помош од граѓаните да се вклучат во потрагата по Стојан, кој е осомничен дека во вторникот во својот дом со три куршуми ја уби триесет и пет годишната ќерка. Џуриќ оставил и проштално писмо каде напишал:[/FONT] [FONT=arial]„Морав ова да го направам. Сега одам и себе да се убијам“. Тој по убиството побегнал во непознат правец, а во писмото кое го оставил во станот напишал дека не можел повеќе да ја гледа својата ќерка како се мачи поради што одлучил да[/FONT] и ги прекине маките. Меѓутоа во писмото иако експлицитно не се наведува неговата намера да се самоубие, полицијата стравува дека Џуриќ сепак тоа ќе го стори бидејќи околностите на случајот наговестуваат таква можност. Сопругата на Стојан, Јадранка изјавила дека не сака да се пишуваат невистини за нивносто семејство, истакнувајќи дека нејзиниот сопруг не е убица, туку едноставно и ги скратил маките. Голем број на полициски службеници го пребаруваат Ниш и околината. Иако досегашната потрага не дала никакви резултати, сите медиуми ја имаат објавено фотографијата на Џуриќ со цел побрзо да се поронајде Стојан. Никој од познаниците на ова семејство не претчуствувале дека вакво нешто Стојан може да направи. „Тоа семејство со години беше во нашето опкружување. Одлично го познавам Стојан и Јадранка. Девојката имаше тешка ретардација и не беше социјализирана. Таа воопшто не излегуваше од домот. Ништо не ја наговестуваше оваа трагедија, ова семејство би било последно за да би се посомневал во вакво нешто. Меѓутоа ваквото однесување не е сосема неочекувано. Нажалост тие веројатно се родители кои размислуваат за тоа дека подобро е детето да умре пред нив, бидејќи по нивната смрт нема кој да се грижи за тоа дете. Нема оправдување за убиството“, коментира Јован Богдановиќ, претседател на Друштвото за помош на ментално недоволно развиени лица. Соседите на ова семејство потврдуваат дека Џуриќ биле добри родители. „Стојан пред десетина години остана без работа, но сепак продолжи да работи во една трафика. Тој е тивок човек, никој не би можел да помисли дека ќе ја убие сопствената ќерка, иако сите знаевме дека му е многу тешко. Девојката имаше тешка ретардација, беше крупна, а понекога и многу агресивна. Во последно време нејзиното здравје се повеќе се влошуваше па претпоставуваме дека Стојан не можел повеќе да се носи со таа ситуација“, раскажуваат соседите. [LEFT] [/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Трачеви и новости
На врв
Bottom