Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Трауми од детството
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 54542" data-attributes="member: 229"><p>Имав 12 години и летото го минувавме фамилијарно во станот на тетин ми во Охрид.</p><p>Е сега, горе-долу воведот: Станот беше наследство од татко му, и тетин ми исплати колку што е потребно на останатите браќа и сестри за да го добие целиот стан. Но има еден брат кој длабоко беше западнат во долгови и алкохолизам, и човекот си решил дека мора да му се дадат уште пари и крај.</p><p>Жена му избезумена се јави дека се испијанил и тргнал накај станот со секира и намера се’ да испоубиел и да земел што си е негово. Не обрнавме поголемо внимание, бидејќи секој пијан така се петели. По некој половина час, ете ти го навистина почна ко луд да ѕвони и да ја крши бравата со секирата викајќи дека сите ќе не испоубие штом влезе, и тоа мене прво за да гледале моиве дрн мрн јариња.</p><p>Дете, ко дете, пискав од страв гледајќи како мајка ми со сета сила потпрена ја турка вратата борејќи се да не влезе типов. Јас и баба ми, пресечени во нозете, не можевме ништо, мало дете и болна старица од 76 години. Рамото после тоа и’ беше лом. А полицијата стигна дури 40 минути после повикот. Брзина бе.</p><p>Траума за чудо никаква немам. Кај мене во град добро утро се таквите настани, па си ја имам истренирано/навикнато психата, што се’ ми е само искуство и/или муабет плус.</p><p>Повеќе и’ се восхитувам на мајка ми што во тие моменти излезе поголем маж од типов и притоа остана сосема свесна и ден денес нема никакви последици од истото. И подобро е така.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 54542, member: 229"] Имав 12 години и летото го минувавме фамилијарно во станот на тетин ми во Охрид. Е сега, горе-долу воведот: Станот беше наследство од татко му, и тетин ми исплати колку што е потребно на останатите браќа и сестри за да го добие целиот стан. Но има еден брат кој длабоко беше западнат во долгови и алкохолизам, и човекот си решил дека мора да му се дадат уште пари и крај. Жена му избезумена се јави дека се испијанил и тргнал накај станот со секира и намера се’ да испоубиел и да земел што си е негово. Не обрнавме поголемо внимание, бидејќи секој пијан така се петели. По некој половина час, ете ти го навистина почна ко луд да ѕвони и да ја крши бравата со секирата викајќи дека сите ќе не испоубие штом влезе, и тоа мене прво за да гледале моиве дрн мрн јариња. Дете, ко дете, пискав од страв гледајќи како мајка ми со сета сила потпрена ја турка вратата борејќи се да не влезе типов. Јас и баба ми, пресечени во нозете, не можевме ништо, мало дете и болна старица од 76 години. Рамото после тоа и’ беше лом. А полицијата стигна дури 40 минути после повикот. Брзина бе. Траума за чудо никаква немам. Кај мене во град добро утро се таквите настани, па си ја имам истренирано/навикнато психата, што се’ ми е само искуство и/или муабет плус. Повеќе и’ се восхитувам на мајка ми што во тие моменти излезе поголем маж од типов и притоа остана сосема свесна и ден денес нема никакви последици од истото. И подобро е така. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Трауми од детството
На врв
Bottom