Дали постои услов за трансфер од еден на друг факултет? И ако постои, кој е? Ве молам, доколку е некој е добро информиран нека пише..
Зависи што предмети имаш ислушано, кои ти се признати кај двата.Дали постои услов за трансфер од еден на друг факултет? И ако постои, кој е? Ве молам, доколку е некој е добро информиран нека пише..
Тоа зависи од професорот повеќе. Јас имам другар што имаше положено електротехника и програмирање на електро во Скопје, се премести на дисперзирани во Кавадарци (под УГД спаѓа тој факултет) и не му ги признаа иако на електро се понапредно ниво од таму.Зависи што предмети имаш ислушано, кои ти се признати кај двата.
Еве јас своевремено сакав да правам трансфер од Етнологија (ПМФ) на Археологија (Филозофски). Иако имав 2 заеднички предмети (историја 1 и 2) сепак не ми ги прифатија и морав јово наново.
Нема услов освен на факултетот од кој си одиш да платиш 1000 (толку платив јас на економски) и на новиот кај што ќе одиш да платиш 2000 (толку платив на педагошки). И подолг беше процесот ,поднесување па решавање молби, отколку да си ги земеш документите и кога има упис да одиш да се упишеш.Дали постои услов за трансфер од еден на друг факултет? И ако постои, кој е? Ве молам, доколку е некој е добро информиран нека пише..
Фала на информација. Јас сакам да направам трансвер на Општа медицина во Штип, бајдавеј студирам на ВМШ-Битола.