Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хептаграм XI" data-source="post: 368765" data-attributes="member: 2897"><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">"Вие знаете колку длабоко не импресионираат идеите на<strong> Изгревот и Заоѓањето на Сонцето </strong>и како нашите древни браќа, гледајќи дека Сонцето ноќе го снемува и повторно се јавува наутро, ги базираа своите религиозни идеи на тој концепт на <strong>Умирачки и Воскреснувачки Бог.</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Тоа е <strong>централна идеја на религијата на Стариот Еон,</strong> но <strong>ние не ја оставивме зад себе</strong>, иако се чини дека таа е втемелена во Природата ( а симболите на природата се секогаш вистинити); ние <strong>сепак ја надраснавме таа идеја</strong>, навидум вистинита во Природата. </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Бидејќи е сфатен и овековечен овој голем Ритуал на Жртвување и Смрт, ние преку откритијата на научниците, осознавме дека Сонцето не е тоа што изгрева и заоѓа, туку дека Земјата на која живееме се врти околу себе така што нејзината сенка не двои од Сонцето, за време на она што го нарекуваме ноќ. Сонцето не умира како што мислеа нашите стари браќа; тоа постојано блеска, секогаш ја шири Светлината и Животот. Застанете за миг и создадете си јасна претстава на тоа Сонце, како блеска наутро, блеска напладне, блеска навечер и блеска ноќе. Ја имате ли таа идеја јасно во главата? Преминавте од Стариот во Новиот Еон."</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">- целиот есеј е предолг за копирање, може да го прочитате тука - <strong><a href="http://osoronnofris.net/essey/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B5%D0%BE%D0%BD/">Нов Еон</a></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хептаграм XI, post: 368765, member: 2897"] [FONT=Georgia] "Вие знаете колку длабоко не импресионираат идеите на[B] Изгревот и Заоѓањето на Сонцето [/B]и како нашите древни браќа, гледајќи дека Сонцето ноќе го снемува и повторно се јавува наутро, ги базираа своите религиозни идеи на тој концепт на [B]Умирачки и Воскреснувачки Бог.[/B] Тоа е [B]централна идеја на религијата на Стариот Еон,[/B] но [B]ние не ја оставивме зад себе[/B], иако се чини дека таа е втемелена во Природата ( а симболите на природата се секогаш вистинити); ние [B]сепак ја надраснавме таа идеја[/B], навидум вистинита во Природата. Бидејќи е сфатен и овековечен овој голем Ритуал на Жртвување и Смрт, ние преку откритијата на научниците, осознавме дека Сонцето не е тоа што изгрева и заоѓа, туку дека Земјата на која живееме се врти околу себе така што нејзината сенка не двои од Сонцето, за време на она што го нарекуваме ноќ. Сонцето не умира како што мислеа нашите стари браќа; тоа постојано блеска, секогаш ја шири Светлината и Животот. Застанете за миг и создадете си јасна претстава на тоа Сонце, како блеска наутро, блеска напладне, блеска навечер и блеска ноќе. Ја имате ли таа идеја јасно во главата? Преминавте од Стариот во Новиот Еон." - целиот есеј е предолг за копирање, може да го прочитате тука - [B][URL='http://osoronnofris.net/essey/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B5%D0%BE%D0%BD/']Нов Еон[/URL][/B][/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom