Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="-alf-" data-source="post: 367757" data-attributes="member: 6297"><p>,</p><p></p><p>Ти сметаш дека одреден цитат, посочена книга може да преставува аргумент за духовност?</p><p>Абракс, тоа може да го тврдиш за научни трудови, но не и за духовност.</p><p>Да постоеа пишани аргументи немаше да постојат голем број религии и филозофски правци.</p><p>Но, бидејќи човек има потреба да се социјализира со духвни истомисленици одбира правец , застанува во првите редови кога е во прашање одбрана од критики.Иако тоа "војување" некој може да го стави на хартија , не се исклучува можноста да се застане од страна и да набљудува.Тој момент тебе и на Хепта ви недостасува.</p><p>Колку повеќе ве "чепкам" за телема толку повеќе сте воонствени во нејзина одбрана.</p><p>Ајде , можеби со тек на време ќе научите духовно да "војувате".</p><p></p><p></p><p></p><p>Сигурно мислиш за змијата.</p><p>Тоа беше духовно откривање кое не требаше да те навреди, туку напротив да го ослободи Ипси .Ја разбирам твојата реакција , но Ипси е само ник , превез позади кој стоиш,а тоа него чепнав.</p><p>За разлика од тебе ти пренесе приватни работи кој духовно ништо не допираат со alf , туку со мојот приватен живот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="-alf-, post: 367757, member: 6297"] , Ти сметаш дека одреден цитат, посочена книга може да преставува аргумент за духовност? Абракс, тоа може да го тврдиш за научни трудови, но не и за духовност. Да постоеа пишани аргументи немаше да постојат голем број религии и филозофски правци. Но, бидејќи човек има потреба да се социјализира со духвни истомисленици одбира правец , застанува во првите редови кога е во прашање одбрана од критики.Иако тоа "војување" некој може да го стави на хартија , не се исклучува можноста да се застане од страна и да набљудува.Тој момент тебе и на Хепта ви недостасува. Колку повеќе ве "чепкам" за телема толку повеќе сте воонствени во нејзина одбрана. Ајде , можеби со тек на време ќе научите духовно да "војувате". Сигурно мислиш за змијата. Тоа беше духовно откривање кое не требаше да те навреди, туку напротив да го ослободи Ипси .Ја разбирам твојата реакција , но Ипси е само ник , превез позади кој стоиш,а тоа него чепнав. За разлика од тебе ти пренесе приватни работи кој духовно ништо не допираат со alf , туку со мојот приватен живот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom