Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хептаграм XI" data-source="post: 367685" data-attributes="member: 2897"><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не е Кроули Пророкот во Книгата на Законот. Ќе мора да се потрудиш повеќе. Ајде бре луѓе, па ја има Книгата на Законот бесплатно на нет, ги имате и Коментарите и сите други книги на нет - што е проблемот со вас?</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не сакате да учите нови ствари? Не ви е во прилог да ви се уништи верувањето?</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Ми доаѓате да дебатирате и да ми наоѓате „невистини“ за работи кои вие не ги ни знаете површно, не пак да сте се заморувале да ги разберете во самата срж?</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Ме прашуваш за сили владеење, а не знаеш ништо од философијата на новиот еон, како е поврзан со стариот, со претхонидот од тој стар, кои ритуали се останати, кои пракси исто така... </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не заслужуваш одговор во што сум јас убеден и како сум убеден... остануваме на тоа дека:</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">„Тој Аиваз дали постои или не - е небитно кога се чита Книгата на Законот и она што е дадено во неа. Битно е како разбираш и што разбираш. Тоа дека мора да прифатиш дека постои тој Аиваз или дека постои Свет Ангел Чувар и без да користиш различни методи дадени низ праксите - ќе те одведе во догма и навистина ќе бараш верување преку туѓи постигнувања кои ќе фрлаат само сенка врз твоето разбирање. За некои не постои ниту астрал, сето тоа е мозочна активност, хемија, електрицитет итн итн... </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Да седнеме насила да им наоѓаме докази? Не можеме и да сакаме... размисли ти зошто не можеме.“</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">- <strong><a href="http://forum.crnobelo.com/threads/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0.4092/page-111#post-367659">Цитат</a></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Јас цело време мерам и премерувам за вакви ствари, секакви шарлатани ми зборуваат за свети работи од кои се далеку со еони... тука зборувам за општи ствари кои може да ги најдете лесно, ако не сте мрзливи. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хептаграм XI, post: 367685, member: 2897"] [FONT=Georgia] Не е Кроули Пророкот во Книгата на Законот. Ќе мора да се потрудиш повеќе. Ајде бре луѓе, па ја има Книгата на Законот бесплатно на нет, ги имате и Коментарите и сите други книги на нет - што е проблемот со вас? Не сакате да учите нови ствари? Не ви е во прилог да ви се уништи верувањето? Ми доаѓате да дебатирате и да ми наоѓате „невистини“ за работи кои вие не ги ни знаете површно, не пак да сте се заморувале да ги разберете во самата срж? Ме прашуваш за сили владеење, а не знаеш ништо од философијата на новиот еон, како е поврзан со стариот, со претхонидот од тој стар, кои ритуали се останати, кои пракси исто така... Не заслужуваш одговор во што сум јас убеден и како сум убеден... остануваме на тоа дека: „Тој Аиваз дали постои или не - е небитно кога се чита Книгата на Законот и она што е дадено во неа. Битно е како разбираш и што разбираш. Тоа дека мора да прифатиш дека постои тој Аиваз или дека постои Свет Ангел Чувар и без да користиш различни методи дадени низ праксите - ќе те одведе во догма и навистина ќе бараш верување преку туѓи постигнувања кои ќе фрлаат само сенка врз твоето разбирање. За некои не постои ниту астрал, сето тоа е мозочна активност, хемија, електрицитет итн итн... Да седнеме насила да им наоѓаме докази? Не можеме и да сакаме... размисли ти зошто не можеме.“ - [B][URL='http://forum.crnobelo.com/threads/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0.4092/page-111#post-367659']Цитат[/URL][/B] Јас цело време мерам и премерувам за вакви ствари, секакви шарлатани ми зборуваат за свети работи од кои се далеку со еони... тука зборувам за општи ствари кои може да ги најдете лесно, ако не сте мрзливи. [/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom