Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хептаграм XI" data-source="post: 367560" data-attributes="member: 2897"><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не се раѓате со такво семе, па одозгора ако земеме дека вашето семејство уште толку ви го полева со отрови тоа семе на истражување и затоа сите сте заглавени во стариот еон и сеуште ви е гордост да сте христијани или муслимани - без да знаете всушност што значи тоа...</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Да не зборам за луѓе кои во деството и младоста биле малку асоцијални или премногу исмевани од околината - па наоѓале и наоѓаат и сега прибежиште во чудни ствари кои ниту тие не ги разбираат, комбинации од најразлични христијански секти, њу ејџ бладања... тоа е полошо и од самото немање на потреба да се истражува!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Млади кои бараат по секоја цена да бидат... special kind во својата околина....</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Жени сеуште имаат идеи како „мажот е глава на семејството“, жената е неспособна, мора да слуша колку и да е идиот мажот, убедени дека сте полни со грев итн итн...</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Ве учат од мали да се плашите и од слобода и од одговорност.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Таквите имаат премногу работа врз себе си за да се откачат од тие старо-еонски окови кои преку адети и слични форми се продолжена рака на религиите од тоа време!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">П.С. Потребно е да се <a href="https://heptagramxi.wordpress.com/2012/02/10/%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0/"><strong>едуцираат децата</strong> (есеј на Кроули)</a> и родителот сериозно да си ја сфати улогата која сам ја презел по своја волја.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">П.П.С. А тоа што знаеш за некое дете дека е малтретирано а ти не си ги пријавила неговите родители кај социјалните служби - не треба да ти текнува на мене, туку да пробаш да најдеш решение за проблемот што секој ден го гледаш и имаш докази за истиот...</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Човештвото пред се.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хептаграм XI, post: 367560, member: 2897"] [FONT=Georgia] Не се раѓате со такво семе, па одозгора ако земеме дека вашето семејство уште толку ви го полева со отрови тоа семе на истражување и затоа сите сте заглавени во стариот еон и сеуште ви е гордост да сте христијани или муслимани - без да знаете всушност што значи тоа... Да не зборам за луѓе кои во деството и младоста биле малку асоцијални или премногу исмевани од околината - па наоѓале и наоѓаат и сега прибежиште во чудни ствари кои ниту тие не ги разбираат, комбинации од најразлични христијански секти, њу ејџ бладања... тоа е полошо и од самото немање на потреба да се истражува! Млади кои бараат по секоја цена да бидат... special kind во својата околина.... Жени сеуште имаат идеи како „мажот е глава на семејството“, жената е неспособна, мора да слуша колку и да е идиот мажот, убедени дека сте полни со грев итн итн... Ве учат од мали да се плашите и од слобода и од одговорност. Таквите имаат премногу работа врз себе си за да се откачат од тие старо-еонски окови кои преку адети и слични форми се продолжена рака на религиите од тоа време! П.С. Потребно е да се [URL='https://heptagramxi.wordpress.com/2012/02/10/%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0/'][B]едуцираат децата[/B] (есеј на Кроули)[/URL] и родителот сериозно да си ја сфати улогата која сам ја презел по своја волја. П.П.С. А тоа што знаеш за некое дете дека е малтретирано а ти не си ги пријавила неговите родители кај социјалните служби - не треба да ти текнува на мене, туку да пробаш да најдеш решение за проблемот што секој ден го гледаш и имаш докази за истиот... Човештвото пред се.[/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom