Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 311367" data-attributes="member: 2368"><p>Велат ако баба лаже, рог не лаже. Ти може да негираш колку сакаш, постовите се тука и нема ништо извртено во нив од моја страна. Јасно стои во твојот пост - констатција дека љубовта за која се зборува на темава била емоција.... Јас не го напишав тоа, ниту пак беше напишано нешто друго, па сега јас сум го извртил!</p><p>Исто беше и со случајот кога тврдеше дека мора да се верува, дека телемата била иста како и останатите религии, дека мораш да веруваш. За ова твое тврдење ти постирав конкретни упатства до кандидатите, објавени во еквинокс:</p><p></p><p>Дека во телемата нема догми, и дека пророкот не очекувал да биде сметан за непогрешлив или за пример и модел што треба сите луѓе да го следат без исклучок и без приговор, кажува неговиот сопствен став:</p><p></p><p></p><p>Значи, од моја страна имаш конкретни ставови, цитати, правила и аргументи, од твоја страна имаме инает, тврдоглавост, очигледни ситуации каде изнасуваш погрешни констатции за тоа што значи одреден термин и обвинувања засновани не на знаење, туку на обид да докажеш дека ние сме во заблуда, дека грешиме и слично, и покрај тоа што се што знаеш за телемата е од нас.</p><p></p><p>Ај да видиме.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 311367, member: 2368"] Велат ако баба лаже, рог не лаже. Ти може да негираш колку сакаш, постовите се тука и нема ништо извртено во нив од моја страна. Јасно стои во твојот пост - констатција дека љубовта за која се зборува на темава била емоција.... Јас не го напишав тоа, ниту пак беше напишано нешто друго, па сега јас сум го извртил! Исто беше и со случајот кога тврдеше дека мора да се верува, дека телемата била иста како и останатите религии, дека мораш да веруваш. За ова твое тврдење ти постирав конкретни упатства до кандидатите, објавени во еквинокс: Дека во телемата нема догми, и дека пророкот не очекувал да биде сметан за непогрешлив или за пример и модел што треба сите луѓе да го следат без исклучок и без приговор, кажува неговиот сопствен став: Значи, од моја страна имаш конкретни ставови, цитати, правила и аргументи, од твоја страна имаме инает, тврдоглавост, очигледни ситуации каде изнасуваш погрешни констатции за тоа што значи одреден термин и обвинувања засновани не на знаење, туку на обид да докажеш дека ние сме во заблуда, дека грешиме и слично, и покрај тоа што се што знаеш за телемата е од нас. Ај да видиме. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom