Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хептаграм XI" data-source="post: 311237" data-attributes="member: 2897"><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">[USER=2368]@Abraxas[/USER] веќе солидно одговорил на овие бесмислици што ги пласираш тука...мене не ми е интересна повеќе твојата незаинтересираност (може да се дефинира и како незнаење) за Законот на Телема, од една страна, и сосема погрешниот пристап кон Телемата заради оваа незаинтересираност и незнаење!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Немам што да ти кажам повеќе, за се е муабетено и тука, и на други форуми - глупо е да се повторуваме, кога за еден чекор нанапред е потребно да се запознаете со Телемата како начин на постоење.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Останете со здравје, и не заборавајте никогаш:</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><strong>„Секој маж и секоја жена е Ѕвезда.“ - Книга на Законот, I:3</strong> </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><strong>„Слушнете ме, вие луѓе што воздивнувате! Јадовите на болката и тагата Оставени се на мртвите и тие што умираат, Народот којшто сѐ уште не ме познава.“ - Книга на Законот, II:17</strong> </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Georgia'">„Вие сте против народот, О мои избрани!“ - Книга на Законот, II:25</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">И за крај, малку и за размислување повеќе, за пракса:</span></p><p><strong><span style="font-family: 'Georgia'">„Постои помош и надеж во други волшепства. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Мудроста вели: биди силен! Тогаш ќе можеш да поднесеш повеќе радост. Не биди животно; облагороди го својот восхит! </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Ако пиеш, пиј со осум и деведесет правила на вештината: ако љубиш, надмини со префинетост; и ако правиш нешто радосно, нека има суптилност во тоа!</span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Но, надмини! надмини!“ - Книга на Законот, II:70-71</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хептаграм XI, post: 311237, member: 2897"] [FONT=Georgia] [USER=2368]@Abraxas[/USER] веќе солидно одговорил на овие бесмислици што ги пласираш тука...мене не ми е интересна повеќе твојата незаинтересираност (може да се дефинира и како незнаење) за Законот на Телема, од една страна, и сосема погрешниот пристап кон Телемата заради оваа незаинтересираност и незнаење! Немам што да ти кажам повеќе, за се е муабетено и тука, и на други форуми - глупо е да се повторуваме, кога за еден чекор нанапред е потребно да се запознаете со Телемата како начин на постоење. Останете со здравје, и не заборавајте никогаш: [B]„Секој маж и секоја жена е Ѕвезда.“ - Книга на Законот, I:3[/B] [B]„Слушнете ме, вие луѓе што воздивнувате! Јадовите на болката и тагата Оставени се на мртвите и тие што умираат, Народот којшто сѐ уште не ме познава.“ - Книга на Законот, II:17[/B] [/FONT] [B][FONT=Georgia]„Вие сте против народот, О мои избрани!“ - Книга на Законот, II:25[/FONT] [/B] [FONT=Georgia]И за крај, малку и за размислување повеќе, за пракса:[/FONT] [B][FONT=Georgia]„Постои помош и надеж во други волшепства. Мудроста вели: биди силен! Тогаш ќе можеш да поднесеш повеќе радост. Не биди животно; облагороди го својот восхит! Ако пиеш, пиј со осум и деведесет правила на вештината: ако љубиш, надмини со префинетост; и ако правиш нешто радосно, нека има суптилност во тоа! Но, надмини! надмини!“ - Книга на Законот, II:70-71[/FONT][/B] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom