Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хептаграм XI" data-source="post: 309914" data-attributes="member: 2897"><p><span style="font-family: 'Georgia'">Многумина ме имаат прашувано(по форуми, на блогот, фб) за тоа каква е таа волја за која што се зборува во философијата на Телема. Дали таа волја ги оправдува сите наши дејствија низ животот, дали таа волја е променлива, дали тоа значи да правиме што сакаме без да се заморуваме со другите итн. Некои ме прашувале и едно од најбитните прашања: како да ја спознаам таа волја за која постојано зборувал и Кроули и неговите наследници и денешни иницијанти, па и луѓе кои не се иницијанти!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Мојот скратен став е:</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Волјата за која зборуваме не велиме да ја пронајдете! Па таа не е загубена, таа е само премногу комплексна од вашето несвесно дејствување и вие не може да ја препознаете истата, ниту пак знаете како да и се предадете целосно!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Јас велам да ја искристализирате вашата ЕДНА и ЕДИНСТВЕНА Волја преку двете патеки со кои секој гради врска на внатрешното со надворешното и vice versa: МАГИКА и ЈОГА! Само така може да се постигне оваа „цел“ која ќе ви го олесни патот по кој што одите и ќе ви ги одмори аџиските стапала!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">За повеќе, <strong><a href="https://heptagramxi.wordpress.com/2013/12/25/%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%98%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2%d0%be-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%98%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1/">тука</a></strong>.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">П.С.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Во Магика, Книга 4 (Magick, Book 4, се надевам наскоро ќе ја има и кај нас, на македонски јазик) многу добро се разработени овие работи. Не гледам потреба да бидат прераскажувани од моја страна.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хептаграм XI, post: 309914, member: 2897"] [FONT=Georgia]Многумина ме имаат прашувано(по форуми, на блогот, фб) за тоа каква е таа волја за која што се зборува во философијата на Телема. Дали таа волја ги оправдува сите наши дејствија низ животот, дали таа волја е променлива, дали тоа значи да правиме што сакаме без да се заморуваме со другите итн. Некои ме прашувале и едно од најбитните прашања: како да ја спознаам таа волја за која постојано зборувал и Кроули и неговите наследници и денешни иницијанти, па и луѓе кои не се иницијанти! Мојот скратен став е: Волјата за која зборуваме не велиме да ја пронајдете! Па таа не е загубена, таа е само премногу комплексна од вашето несвесно дејствување и вие не може да ја препознаете истата, ниту пак знаете како да и се предадете целосно! Јас велам да ја искристализирате вашата ЕДНА и ЕДИНСТВЕНА Волја преку двете патеки со кои секој гради врска на внатрешното со надворешното и vice versa: МАГИКА и ЈОГА! Само така може да се постигне оваа „цел“ која ќе ви го олесни патот по кој што одите и ќе ви ги одмори аџиските стапала! За повеќе, [B][URL='https://heptagramxi.wordpress.com/2013/12/25/%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%98%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2%d0%be-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%98%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1/']тука[/URL][/B]. П.С. Во Магика, Книга 4 (Magick, Book 4, се надевам наскоро ќе ја има и кај нас, на македонски јазик) многу добро се разработени овие работи. Не гледам потреба да бидат прераскажувани од моја страна. [/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom