Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="diva orhideja" data-source="post: 309622" data-attributes="member: 3931"><p>Ајај,ало дечки,не ве разбирам навистина,форумов го направивте арена за препукување,навреди,плукање,и тоа кога ќе дојде тема Телема или Тао.Толку сте умни и преполни со знаење од сите овие филозофии,религии...наместо да не подучите нешто бидејќки и нема тука членови кои ги разбираат овие прекрасни слабо дискутирани и се уште непознати теми(а двете се стари со постоење)јас сум дудук а сакам навистина нешто да осознам,ама вака со вас ...Таоизмот бара свој пат,како велат,пронајди го својот пат кон природата....телемата ја бара својата слободна воља......Ајде да ве прашам во што е разликата меѓу овие две филозофии?Сите имаме емоции и не треба да ги потиснуваме оти ќе станеме нестабилни,ама треба да ги контролираме,оти секое вреѓање на туѓа вера во корист на своја е исто како да ја газиш и твојата вера.Ај да не блебечам уште,Ќе ве молам само ако не ви претставува мака,да ми кажете има ли разлики?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diva orhideja, post: 309622, member: 3931"] Ајај,ало дечки,не ве разбирам навистина,форумов го направивте арена за препукување,навреди,плукање,и тоа кога ќе дојде тема Телема или Тао.Толку сте умни и преполни со знаење од сите овие филозофии,религии...наместо да не подучите нешто бидејќки и нема тука членови кои ги разбираат овие прекрасни слабо дискутирани и се уште непознати теми(а двете се стари со постоење)јас сум дудук а сакам навистина нешто да осознам,ама вака со вас ...Таоизмот бара свој пат,како велат,пронајди го својот пат кон природата....телемата ја бара својата слободна воља......Ајде да ве прашам во што е разликата меѓу овие две филозофии?Сите имаме емоции и не треба да ги потиснуваме оти ќе станеме нестабилни,ама треба да ги контролираме,оти секое вреѓање на туѓа вера во корист на своја е исто како да ја газиш и твојата вера.Ај да не блебечам уште,Ќе ве молам само ако не ви претставува мака,да ми кажете има ли разлики? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom