Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="diva orhideja" data-source="post: 295843" data-attributes="member: 3931"><p>Оваа религија се повеке ми се допаѓа затоа што на луѓето им се дозволува да се самозапознаат себеси, додека во христијанството постојат одредени закони на кои треба да се придржуваме а ако не тогаш сме направиле грев,и цел живот луѓето живеат во страв од тој грешен живот(некој повеке некој пиомалце,не е битно)и постоењето на пеколот. Еве што ми се допаѓа од разните мислења за ВОЉА. Вољата е кормилото на твојот брод(душата) а љубовта е ветерот што дува во едрата за да може тој да плови.Љубовта мора да биде под вољата инаку патот ке биде полн со лудост,пропаст,сигурен бродолом.Љубовта без воља прави од човека овца,и им дозволува на религиските и економски и др. институции се повеке да ја зацврстат својата власт.Како ете Ватикан,тоа е една обична мафијашка организација во која папите имаат огромни дебели салда во банките,а кога дале пари за помош негде во светот,жените се уште се нерамноправни(жена неможе да виде папа). Ова сега за сите жени да го напишам:Љубов без воља прави водењето љубов кај жените никогаш да не го запознаат оргазмот а камоли сосотијбата на свест која следи после тоа. Имам прашање за [USER=2368]@Abraxas[/USER] да ми објасни за-од книгата на законот-поглавје 2 9.Постоењето е чиста радост,дека сите таги се само сенки,тие поминуваат и завршуваат,но постои нешто што останува.-Јас те прашувам што останува? 21.Сочувството е порок на кралевите,згази ги бедните и слабите,тоа е закон на силните. Не е ли ова одвратно и бедно,зашто мораме да ги газиме,па нели се и тие звезди,богови сами на себе како и ние?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diva orhideja, post: 295843, member: 3931"] Оваа религија се повеке ми се допаѓа затоа што на луѓето им се дозволува да се самозапознаат себеси, додека во христијанството постојат одредени закони на кои треба да се придржуваме а ако не тогаш сме направиле грев,и цел живот луѓето живеат во страв од тој грешен живот(некој повеке некој пиомалце,не е битно)и постоењето на пеколот. Еве што ми се допаѓа од разните мислења за ВОЉА. Вољата е кормилото на твојот брод(душата) а љубовта е ветерот што дува во едрата за да може тој да плови.Љубовта мора да биде под вољата инаку патот ке биде полн со лудост,пропаст,сигурен бродолом.Љубовта без воља прави од човека овца,и им дозволува на религиските и економски и др. институции се повеке да ја зацврстат својата власт.Како ете Ватикан,тоа е една обична мафијашка организација во која папите имаат огромни дебели салда во банките,а кога дале пари за помош негде во светот,жените се уште се нерамноправни(жена неможе да виде папа). Ова сега за сите жени да го напишам:Љубов без воља прави водењето љубов кај жените никогаш да не го запознаат оргазмот а камоли сосотијбата на свест која следи после тоа. Имам прашање за [USER=2368]@Abraxas[/USER] да ми објасни за-од книгата на законот-поглавје 2 9.Постоењето е чиста радост,дека сите таги се само сенки,тие поминуваат и завршуваат,но постои нешто што останува.-Јас те прашувам што останува? 21.Сочувството е порок на кралевите,згази ги бедните и слабите,тоа е закон на силните. Не е ли ова одвратно и бедно,зашто мораме да ги газиме,па нели се и тие звезди,богови сами на себе како и ние? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom