Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 295840" data-attributes="member: 2368"><p>Тешкотијата што те спречува да живееш според твојата волја треба да биде поттик да ја надминеш таа тешкотија. Никаде и никој нема да те залажува дека тоа е лесно и едноставно, или дека треба само да се покориш на некој бог или да се молиш и работите ќе ги среди за тебе некое семоќно суштество. Телемата е нова парадигма во која секој треба да се избори за своето право да биде тоа што е, ако не успее во тоа ќе страда. </p><p></p><p>Смртта и Животот се две страни од една иста суштина - постоењето. Бидејќи се е дел од Бог, ништо неможе да се уништи нуту да се создаде, туку само да премине од еден вид во друг.</p><p>Прочитај го овој пост -<a href="http://iao131.com/2012/01/17/death-in-thelema/"> Death in Thelema</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 295840, member: 2368"] Тешкотијата што те спречува да живееш според твојата волја треба да биде поттик да ја надминеш таа тешкотија. Никаде и никој нема да те залажува дека тоа е лесно и едноставно, или дека треба само да се покориш на некој бог или да се молиш и работите ќе ги среди за тебе некое семоќно суштество. Телемата е нова парадигма во која секој треба да се избори за своето право да биде тоа што е, ако не успее во тоа ќе страда. Смртта и Животот се две страни од една иста суштина - постоењето. Бидејќи се е дел од Бог, ништо неможе да се уништи нуту да се создаде, туку само да премине од еден вид во друг. Прочитај го овој пост -[URL='http://iao131.com/2012/01/17/death-in-thelema/'] Death in Thelema[/URL] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom