Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="diva orhideja" data-source="post: 295799" data-attributes="member: 3931"><p>Интересна е навистина Телемата и како што велите таа треба да се практикува активно а не е збир од пасивни размислувања.Не ми се верува дека би станала некогаш телемит,но некои работи ми се допаѓаат што ги изнел Кроул и би било добро ако успеам да ги практикувам во животов. На светот му треба религија.На религијата и треба вистина,права вистина и да се слави.Вистината се состои од два реда.Првиот ред е природата на надворешноста на човекот,а вториот ред е природата на внатрешноста на човекот.Постоечките религии а нарочито христијанството се занимава со природата на надворешноста на луѓето,не ги признава прославите,играњето ,музиката,сексот,само внела меланхолија во својата религија.Телемата дозволува,т.с.нуди религија во која сите овие работи ти се дозволени.Секој човек е звезда,а секоја звезда е Бог,и сјае само за себе.Сите сме едни и единствени.Бебето кога ке се роди е нова звезда,нов Бог,на кого ке му треба помош во растењето и самоспознанеието.Во телемата не постои зборот грев,тоа христијанството манипулира со нас.Воља е нешто како судбина која те води по само твој единствен пат по кој одиш како сакаш,вољата е над чувствата над емоциите.Богот е во моето срце. Интересно стварно,но мене што ме буни и сакам да те прашаме тоа што во животот проаѓаме низ многу замки,примамливи препреки,ке може ли да се истрае да се прави секогаш по своја воља? Немој да ми се смееш на пишаново,знам дека ке ме разбереш,но тоа ми се допадна.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diva orhideja, post: 295799, member: 3931"] Интересна е навистина Телемата и како што велите таа треба да се практикува активно а не е збир од пасивни размислувања.Не ми се верува дека би станала некогаш телемит,но некои работи ми се допаѓаат што ги изнел Кроул и би било добро ако успеам да ги практикувам во животов. На светот му треба религија.На религијата и треба вистина,права вистина и да се слави.Вистината се состои од два реда.Првиот ред е природата на надворешноста на човекот,а вториот ред е природата на внатрешноста на човекот.Постоечките религии а нарочито христијанството се занимава со природата на надворешноста на луѓето,не ги признава прославите,играњето ,музиката,сексот,само внела меланхолија во својата религија.Телемата дозволува,т.с.нуди религија во која сите овие работи ти се дозволени.Секој човек е звезда,а секоја звезда е Бог,и сјае само за себе.Сите сме едни и единствени.Бебето кога ке се роди е нова звезда,нов Бог,на кого ке му треба помош во растењето и самоспознанеието.Во телемата не постои зборот грев,тоа христијанството манипулира со нас.Воља е нешто како судбина која те води по само твој единствен пат по кој одиш како сакаш,вољата е над чувствата над емоциите.Богот е во моето срце. Интересно стварно,но мене што ме буни и сакам да те прашаме тоа што во животот проаѓаме низ многу замки,примамливи препреки,ке може ли да се истрае да се прави секогаш по своја воља? Немој да ми се смееш на пишаново,знам дека ке ме разбереш,но тоа ми се допадна. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom