Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 280559" data-attributes="member: 2368"><p>Нема потреба ниедна книга да биде бранета од мене, ти си тој што грчевито, приближувајќи се до животински инстинкти и ѕверски напаѓаш и плукаш по нешто кое не го разбираш, или несакаш да го разбереш!</p><p>Што е логиката според тебе? Дека мора да имаш христијански светоглед за да бидеш сметан за човек? Дека треба да веруваш како си се родил грешен и да се искупуваш поради тоа? Да сметаш дека бедните се тие кои заслужуваат рај?Да чекаш некој друг да ги земе твоите грешки и искушенија врз него?</p><p>Епа погледај во историјата, најголемите ѕверства, биле токму од луѓе кои себеси се сметале за христијани или муслимани!</p><p>Телемата е нова парадигма на човештвото, каде секој треба да стане свесен дека тој самиот е и судијата и судениот! Дека слободата да ги бира самиот своите постапки не го ослободува од последиците на тие постапки!</p><p>Ние никого не заплашуваме со вечни маки, ниту инсистираме сите да бидат телемити! Пораката е живеј го својот живот, и не им попречувај истото на останатите. Ако јас сум телемит а ти си решил да бидеш христијанин, тогаш биди! Но не ми суди низ призмата на твоите убедувања за тоа како јас го живеам мојот живот! Во тој случај, нема да има конфликт.</p><p></p><p></p><p>Поназад во темава имав дадено еден пример користејќи го атомот за да објаснам што е волјата а што љубовта во телемата.</p><p>Љубовта е онаа привлечна сила во универзомот која се стреми кон соединување, додека волјата е динамичниот аспект на сите нешта.</p><p>На пример силата која го привлекува електронот кон јадрото е еквивалент на љубовта, додека орбитирањето на електронот е волјата. Електронот нема цел кога орбитира, едноставно самата таа активност е целта.</p><p></p><p></p><p>Како што реков предходно, болдот е уште еден показател дека ништо не си разбрала. Никого ние не величиме!</p><p>Пораката е секој да ја најде својата суштина, својата предодреденост и да живее според неа, не попречувајќи ги останатите да го сторат истото.</p><p>______________________________________</p><p><span style="color: #ff0000">Напомена: Не пишувајте повеќе последователни мислења, користете го копчето „измени“.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 280559, member: 2368"] Нема потреба ниедна книга да биде бранета од мене, ти си тој што грчевито, приближувајќи се до животински инстинкти и ѕверски напаѓаш и плукаш по нешто кое не го разбираш, или несакаш да го разбереш! Што е логиката според тебе? Дека мора да имаш христијански светоглед за да бидеш сметан за човек? Дека треба да веруваш како си се родил грешен и да се искупуваш поради тоа? Да сметаш дека бедните се тие кои заслужуваат рај?Да чекаш некој друг да ги земе твоите грешки и искушенија врз него? Епа погледај во историјата, најголемите ѕверства, биле токму од луѓе кои себеси се сметале за христијани или муслимани! Телемата е нова парадигма на човештвото, каде секој треба да стане свесен дека тој самиот е и судијата и судениот! Дека слободата да ги бира самиот своите постапки не го ослободува од последиците на тие постапки! Ние никого не заплашуваме со вечни маки, ниту инсистираме сите да бидат телемити! Пораката е живеј го својот живот, и не им попречувај истото на останатите. Ако јас сум телемит а ти си решил да бидеш христијанин, тогаш биди! Но не ми суди низ призмата на твоите убедувања за тоа како јас го живеам мојот живот! Во тој случај, нема да има конфликт. Поназад во темава имав дадено еден пример користејќи го атомот за да објаснам што е волјата а што љубовта во телемата. Љубовта е онаа привлечна сила во универзомот која се стреми кон соединување, додека волјата е динамичниот аспект на сите нешта. На пример силата која го привлекува електронот кон јадрото е еквивалент на љубовта, додека орбитирањето на електронот е волјата. Електронот нема цел кога орбитира, едноставно самата таа активност е целта. Како што реков предходно, болдот е уште еден показател дека ништо не си разбрала. Никого ние не величиме! Пораката е секој да ја најде својата суштина, својата предодреденост и да живее според неа, не попречувајќи ги останатите да го сторат истото. ______________________________________ [COLOR=#ff0000]Напомена: Не пишувајте повеќе последователни мислења, користете го копчето „измени“.[/COLOR] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom