Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Pica pica" data-source="post: 272431" data-attributes="member: 2914"><p>Прво поставуваш потврдно прашање,за после да поставиш прашање со кое очекуваш одговор спротивен на твојата потврда од првиот.</p><p>Зошто моите постови побудија во тебе несигурност,збунетост и дезорентираност?</p><p></p><p>Вернику Хептаграм,</p><p>Повторно погледот ти е насочен надворешно наместо внатрешно.</p><p>Цитатот и она што го дадов како објаснување,нема никаква врска во крвната врска на човекот ниту зависи од нејзиното запазување.</p><p>Необликуваната душа живее во секој човек,не зависно каде постои и живее,како се декларира и која култура е,така да своето постоење не е зависно од крвната врска на луѓето,туку од самото постоење на човекот.Таа вечност е во тесна врска со смрттното тело на човекот,било кој човек.</p><p>Ако за поимот необликувана душа се употреби лична заменка " јас ",може да се состави реченица во ефект на двојно огледало,каде истиот е тој што го изговара и тој што го чита.Пробај состави....</p><p>Јас постојам уште пред........</p><p></p><p>Многу погрешно си го разбрал поимот бог дека само со создавање телесни луѓе си создавач,повторно само надворешно гледање.</p><p>Има и друго,ама за тоа не можам да ти зборам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pica pica, post: 272431, member: 2914"] Прво поставуваш потврдно прашање,за после да поставиш прашање со кое очекуваш одговор спротивен на твојата потврда од првиот. Зошто моите постови побудија во тебе несигурност,збунетост и дезорентираност? Вернику Хептаграм, Повторно погледот ти е насочен надворешно наместо внатрешно. Цитатот и она што го дадов како објаснување,нема никаква врска во крвната врска на човекот ниту зависи од нејзиното запазување. Необликуваната душа живее во секој човек,не зависно каде постои и живее,како се декларира и која култура е,така да своето постоење не е зависно од крвната врска на луѓето,туку од самото постоење на човекот.Таа вечност е во тесна врска со смрттното тело на човекот,било кој човек. Ако за поимот необликувана душа се употреби лична заменка " јас ",може да се состави реченица во ефект на двојно огледало,каде истиот е тој што го изговара и тој што го чита.Пробај состави.... Јас постојам уште пред........ Многу погрешно си го разбрал поимот бог дека само со создавање телесни луѓе си создавач,повторно само надворешно гледање. Има и друго,ама за тоа не можам да ти зборам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Телема
На врв
Bottom